Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Steiner Pál miniszterelnöki megbízottá avanzsált

2007.10.10. 21:08
Steinernek szerveznie és fejlesztenie kell a kormány és a főváros kapcsolatát.

A kormányzat és a fővárosi önkormányzat közti együttműködés fejlesztésére szerdán miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Gyurcsány Ferenc kormányfő Steiner Pál országgyűlési képviselőt, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjét. A megbízólevél átadásán jelen volt Kiss Péter kancelláriaminiszter és Burány Sándor fejlesztéspolitikai államtitkár.

Steiner Pál az MTI megkeresésére megerősítette kinevezését. A szocialista politikus megbízatásával kapcsolatban részleteket egyelőre nem kívánt közölni. Annyit elmondott, hogy megtiszteltetésnek és nagy feladatnak tekinti azt az új feladatát, hogy szervezze és irányítsa a kormány és a főváros kapcsolatait. Hozzátette: minden megtesz azért, hogy a kormányzat és a főváros kapcsolatai alapján a város fenntartható és kiszámítható fejlődése megtörténjen.

A megbízottat a kormányfő feljogosította arra, hogy "megbízottjaként a tevékenységéhez szükséges információkat megkérje, a munkájához a megfelelő segítséget megkapja".