Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Köteles Péter vádolta csalással az SZDSZ-t

2008.02.11. 21:25
Egy miskolci vállalkozó szerint négy-öt borsodi küldött helyett mások szavaztak az SZDSZ tavaly tavasszal tartott tisztújító küldöttgyűlésén, szavazataikat előre megbeszélt módon Kóka Jánosra adták. Köteles Péter a Hír tévében eltorzított hangon beszélt, hétfőn azonban nyíltan vállalta állítását.

Köteles Péter miskolci vállalkozó állította, hogy egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását, erősítette meg a Borsod Online-nak a Hír tévé információját a miskolci vállalkozó hétfőn.

A férfi hangja eltorzításával azt mondta, négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra, olvasható a lapban. A lap megkeresésére Köteles először annyit mondott, a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarja, délután azonban felkereste a szerkesztőséget, és bevallotta, ő nyilatkozott. Azt is elmondta, hogy a csalás, hamisítás vádját továbbra is fenntartja, de elképzelhetőnek tartja, hogy Fodor Gábor és Kóka János erről nem tudtak.

A Borsod Online szerint Köteles Péter miskolci vállalkozó tagja a pártnak, és 2006-ban a választásokon Miskolcon indult mint önkormányzati képviselőjelölt.

Köteles arra kéri T. Asztalos Ildikót, a párt megyei elnökét, hogy a jelenléti íveket hozzák nyilvánosságra, hiszen - vélekedett - ennek nincs jogi akadálya. Amennyiben ezek a dokumentumok cáfolják az ő állítását, akkor nyilvánosan kér elnézést a megyei elnöktől, mondta.

Köteles Péter elmondta, döntését az is indokolta, hogy T. Asztalos Ildikót a párt jószolgálati és etikai bizottsága decemberben elmarasztalta, hogy nem megfelelően vezeti a megyei szervezetet. Az SZDSZ alapszabálya szerint ha a testület valakit elmarasztal, az élhet fellebbezéssel, így az ügy a párt országos tanácsa elé kerül.

T. Asztalos Ildikót egyelőre nem sikerült elérnünk, hogy reagáljon az elhangzottakra.  • Vennék
  • Hírek