Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Pert indít az SZDSZ Horváth Béla ellen

2001.11.05. 19:46
A Szabad Demokraták Szövetsége határozottan visszautasítja a rágalmakat, és a párt személyiségi jogainak megsértése miatt keresetlevélben kezdeményezi a jogorvoslatot Horváth Bélával szemben - olvasható az SZDSZ közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez. Az Index információi szerint a párt mellett a Főpolgármesteri Hivatal is eljárást kezdeményez, mert visszautasítja, hogy áron alul kelt volna el egy Zrínyi utcai ingatlan.
A Szabad Demokraták Szövetsége határozottan visszautasítja a rágalmakat, és a párt személyiségi jogainak megsértése miatt keresetlevélben kezdeményezi a jogorvoslatot Horváth Bélával szemben - olvasható az SZDSZ közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Horváth Béla kisgazda képviselő a Szabad Demokraták Szövetségét mérleghamisítással, a párttörvény többszöri megsértésével, tiltott pénzintézeti tevékenység folytatásával és a számviteli fegyelem megsértésével vádolja. Az SZDSZ gazdálkodását az elmúlt években rendszeresen vizsgálta az Állami Számvevőszék és azt rendben találta - olvasható az ellenzéki párt közleményében. Mint írják, nem gondolhatja senki, hogy a Simicska Lajos és utódja által vezetett APEH bármilyen visszaélést is elnézett volna a Horváth Béla által nyilvánosságra hozott papírokban szereplő cégeknél.

"Horváth Béla nem titkolja, szívesen látná az SZDSZ feloszlatását. Vágyai megvalósítása érdekében nem átallja a koncepciós perek szokásos módszerét alkalmazni, a valós dokumentumokból levont hazug, félrevezető állításokat igénybe venni" - fogalmaznak a szabad demokraták. Emlékeztetnek arra, hogy az SZDSZ képviselői és maga a párt "az elmúlt hónapokban sorozatban nyertek pereket hazug vádakat megfogalmazó, a mai kormánypártokhoz közel álló intézmények ellen". Legutóbb éppen a mai napon hozott a Fővárosi Bíróság elmarasztaló ítéletet a Magyar Nemzet című lap ellen, mert valótlanul állította, hogy az SZDSZ székháza mögött panama lett volna Zuglóban - teszik hozzá.

Leszögezik: Horváth Béla az elmúlt héten az SZDSZ-t érintő dokumentumok közzétételével egy időben - papírokkal semmilyen módon alá nem támasztott - politikai és gazdasági vádakat fogalmazott meg, megismételve a bíróság által helyreigazításra kötelezett úgynevezett panamáról szóló valótlan állítást is.

A közlemény szerint az SZDSZ, amikor következetesen fellép a mai kormány pénzügyi visszaélései ellen, tisztában van azzal, hogy komoly érdekeket sért, hozzáfűzve: tisztában volt azzal is, hogy a pártot, illetve ismertebb vezetőit minden lehetséges és még azon is túlmenő eszközzel megkísérlik lejáratni. Horváth Bélára bízott hazugságcsomag természetesen nem tántorítja el az SZDSZ-t a közélet tisztaságáért folytatott küzdelmétől - áll a közleményben.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft