Jobboldali össztűz alatt az SZDSZ

2006.03.30. 15:26
Rusnya ragyás kép, deviancia, meleg tisztesség, értékrombolás, kaviárliberalizmus. Néhány szó az SZDSZ-t ért bírálatok közül, amelyek jobboldali politikusoktól hangzottak el az elmúlt napokban. Az SZDSZ szerint a támadások nem véletlenek.

Az SZDSZ-nek tudomása van arról, hogy konzervatív oldalról koncentrált támadást akarnak indítani Demszky Gábor főpolgármester, Kóka János gazdasági miniszter és Molnár Lajos, az SZDSZ egészségügyi miniszterjelöltje ellen, mondta, a liberális párt elnöke csütörtökön. Kuncze Gábor szerint a támadások oka, hogy a konzervatívok felfedezték, hogy a liberális szavazatokon múlik a következő kormány jövője.

Mire gondolnak?

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szerdán Berhidán azt mondta, hogy amikor az SZDSZ valahányszor kormányra kerül az MSZP kegyéből, "akkor azon nyomban rácsap az oktatási tárcára", s "a saját, rusnya, ragyás képére formálja az országot a jövő generációk agyának átmosásán keresztül". Ezzel szerinte az a céljuk, hogy "sok kicsi Magyar Bálintot, sok kicsi Pető Ivánt, sok kicsi Gusztos Pétert kell csinálni ebben az országban, s akkor nem kell félni attól, hogy öt százalék alá esik-e az SZDSZ".

Semjén Zsolt, a Fidesszel szövetséges Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a hétvégén azt mondta, elég volt a devianciából, a meleg tisztességből és abból az értékrombolásból, amit az SZDSZ művelt: itt az ideje annak, hogy egyszer s mindenkorra eltűnjenek a magyar politikai életből.

Szintén Semjén egy pásztói fórumon a család fontosságáról szólva így fogalmazott: "Gondolják végig, hogy hova vezet az a folyamat, hogyha törvényesítik mondjuk az egyneműek házasságát. Mondok egy példát, hogy hol van ennek vége. Ha mondjuk Ungár Klára feleségül vehet egy nőt, akkor, hogy úgy fogalmazzak, nagytermészetű Kovács László joggal érzi magát diszkriminálva, hogy akkor a szegény felesége mellé miért nem veheti el három-négy további barátnőjét, és akkor egész háremmel mehetne Brüsszelbe".

Büdös SZDSZ

"Inkább hatezer szoci, mint egy büdös SZDSZ-es." Ezt már Bayer Zsolt jobboldali publicista mondta Hódmezővásárhelyen. Bayer szerint a kisebbik kormányzó pártnak semmi köze a liberalizmushoz. Példájában felhozta: ha a liberálisnak tartott angol Oliver Cromwell feltámadna, s őt ma liberális politikusként Demszky Gábor főpolgármester fogadná, majd elvinné a meleg büszkeség napján szervezetett felvonulásra, ahol "harmincezer rózsaszín bőrtangás buzi vonul fel, Oliver Cromwell rablóhúst csinálna valamenynyiből, kardélre hányná mindet."

Elővették Demszkyt

Az SZDSZ vezetői szerint az összehangolt támadás része az is, hogy a Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent, a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal büntetőeljárást folytat Demszky Gábor főpolgármester ellen. Az újság szerint az eljárás Demszky Gábor gépkocsihasználatával kapcsolatban indult. Emlékezetes, hogy a főpolgármester 2004-ben hivatali sofőrrel és hivatali autójával indult nyaralni az Isztriára.

A szolgálati gépkocsikat csak meghatározott személy használhatja, meghatározott célra. Ha valaki ettől eltér, az hűtlen kezelésnek is felfogható, írja a Magyar Nemzet. Jogszerűtlen például a szolgálati autó használata, ha az engedélye hazai utazásra szól, s ennek ellenére külföldi utazásra is igénybe veszik. Az ügy előkerült a Városháza mai ülésén is, egy magányos tüntető táblával vonult az ülésterembe, hogy emlékeztessen Demszky horvátországi nyaralására.

Bőhm András az SZDSZ országos tanácsának elnöke erre reagálva úgy nyilatkozott: miután a kormányfő ellen is eljárás indult, a választási kampány finisére várták, hogy Demszky Gábort is megtámadják.

Kaviárliberálisok

Kaviárliberálisok mottóval tart sajtótájékoztatót a Fidelitas csütörtökön. A Fidesz ifjúsági szervezete szerint az SZDSZ-es Kovács Kálmán 70 millió forintos jutalmat osztott az informatikai minisztérium munkatársainak, és egy nemrég rendezett farsangi mulatságon dél-amerikai lányok táncoltak, a vendégek pedig luxusételeket ettek.

Harc a liberálisok ellen

"Az elmúlt napokban a konzervatívok táborában megszaporodtak a trágár támadások az SZDSZ ellen. A támadások mögött a választások tétjének felismerése és az ebből fakadó kétségbeesés áll: immár nemcsak a közvéleménykutatók, hanem a Fidesz politikusai számára is világos, hogy a választások az SZDSZ-re adott szavazatokon múlnak. Ezért fordítják most minden erejüket az SZDSZ, a liberalizmus és a liberálisan gondolkodó polgárok elleni harcra" - fogalmazott közleményében a pártelnök.

Arra reagálva, hogy Orbán udvarolni kezdett a liberálisokkal, Kuncze levelet is írt a jobboldali liberálisoknak, hogy liberális értékeket ma Magyarországon csak az SZDSZ képvisel.

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke az Indexnek elmondta, információik szerint a Fideszben eddig az volt az utasítás, hogy az SZDSZ-szel nem szabad foglalkozni, az utóbbi időben viszont a liberális párt és a liberális értékek lettek a jobboldal fő céltáblái. Ide sorolta a sértegető nyilatkozatokat és "a régi álügyek" felmelegítését.

Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő az Indexnek az SZDSZ nyilatkozataira reagálva azt mondta, az SZDSZ az ötszázalékos parlamenti küszöb elérése érdekében semmilyen sületlenségtől nem riad vissza.  • Tippek
  • Árfolyam