Jolán
2 °C
4 °C

Egy százalékon áll az SZDSZ

2007.10.26. 17:32
A Tárki közvélemény-kutatása szerint a biztos pártválasztók 66 százaléka szavazna a Fideszre, és 25 százaléka az MSZP-re. Az MDF éppen a parlamenti küszöb alatt áll, az SZDSZ támogatottsága pedig 1 százalékos.

A Tárki október első két hetében végzett közvélemény-kutatása szerint jelentős előnnyel győzne a Fidesz, ha most tartanák a választásokat. A részvétel ugyanakkor meglehetősen alacsony, mindössze 53 százalékos lenne.

A részvételüket biztosra ígérő választók közül 66 százalék szavazna az ellenzéki Fideszre. A kormányzó MSZP a voksok 25 százalékát kapná. A Tárki felmérése szerint a többi párt nem jutna be a parlamentbe. Az ellenzéki MDF-t a pártot választók 4 százaléka támogatja. A parlamentbe jutás küszöbe 5 százalék. A kormányon lévő SZDSZ támogatottsága csupán 1 százalékos országosan is, és a magukat biztos szavazóknak mondók között is. Ennyire alacsony SZDSZ-támogatottságot még nem mértek. Ahhoz, hogy egy párt állami támogatást kapjon, legalább 1 százalékot kell elérnie a választásokon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?