Nándor
3 °C
16 °C

Hazaárulózós bekiabálások az SZDSZ-nél

2007.08.20. 15:49
Öt-hat bekiabáló próbálta megzavarni Kóka János SZDSZ-elnök ünepi beszédét. A rendőrök igazoltatták őket, Kóka arról beszélt, hogy Trianon a legnagyobb nemzeti katasztrófa.

Igazoltatással végződött az SZDSZ ünnepi megemlékezése. Kóka János beszéde közben öten-hatan átmentek az egy sarokkal arrébb lévő, magukat Kossuth térieknek nevező demonstrálók közül, és kétszer-háromszor hazaárulózó bekiabálásokkal zavarták meg a pártelnök beszédét.

SZDSZ-es megemlékezés

Végül nem engedték be őket a sátorba, és mintegy húsz rendőr igazoltatta őket az SZDSZ sátra előtt.

Kóka a legnagyobb magyar nemzeti tragédiának nevezte Trianont, és szerinte nem árvalányhajjal és kurucos beszéddel, hanem programokkal és együttműködéssel kell segíteni a határon túli magyarokat. „A trianoni tragédia feloldása az európai integráció erősítése, föderatív európai állam megteremtése lehet.”

Képaláírás

„Malina Hedvig, települési névtáblák, a Rába vagy Verespatak ügye általános emberi jogi kérdések, amiket nemzetközi szerződések betartatásával kell megoldani. „A kettős állampolgárságról szóló vita hazug vita, az kapjon könnyen állampolgárságot, aki itt dolgozik és itt adózik” – hangoztatta.

Az SZDSZ elnöke azt mondta, semmilyen gárdák nem védhetik meg Magyarországot, csak a NATO biztosíthatja ezt.