István, Vajk
17 °C
34 °C

A széfek után a vizitdíjautomatákat is dobra verik

2008.09.19. 10:22
Csütörtök estére eladták az utolsó feleslegessé vált kórházi széfet is a Kecskeméti Megyei Kórházban. A trezorokat a héten kezdték árulni, a berendezéseket leginkább magánszemélyek vitték, egyesével, kettesével, de akadt olyan is, aki egyszerre többet vett. A sikeren felbuzdulva most a szintén raktárban porosodó vizitdíj-automatákat árulja a kórház, a három automatáért 1,3 millió forintot kérnek darabonként. A bevételből a központi műtőbe vásárolnak különféle berendezéseket.

Kedden reggel kezdte árulni a feleslegessé vált 740 kórházi széfét a Kecskeméti Megyei Kórház. A mini trezorokat a beszerzési áron, 4140 forintért kínálták.

Először nem is gondolta senki, és nem is bíztak benne, hogy ekkora kereslete lesz ezeknek a bútorszéfeknek, az óriási érdeklődésnek köszönhetően gyakorlatilag három nap alatt az összes széfet eladta a kórház, sőt, annyi érdeklődő volt és még most is van, hogy napok alatt még kétszer ennyi páncélt is elvinnének ezen az áron - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Horváth Attiláné, a kecskeméti megyei kórház sajtóreferense.

Az akció sikerén felbuzdulva a kórház az időközben szintén raktárba került három darab vizitdíj-automatájától is szabadulna. 1,3 millióért bárki elviheti darabját ezeknek is.

A befolyt összeget a kórház eszközbeszerzésre fordítja.