Auguszta
-4 °C
2 °C

Jean, hol a szakszervezet?

2006.01.17. 08:14
Együttműködési megállapodást köt az MSZP a szakszervezetekkel – tudta meg a Népszabadság. A miniszterelnökkel kapcsolatos döbbenetes titkokat fog a világ elé tárni a Magyar Nemzet; a lap szerint gyanús a választási szavazólapok gyártására és szállítására kiírt tender. Varga László történész állítja, a Vári fedőnevű ügynök Kondor Katalin volt. Lapszemle.

Reformot vár az MSZOSZ a támogatásért

A választási kampányban várhatóan ismét együttműködési megállapodást köt az MSZP a szakszervezetekkel - írja a Népszabadság. Az MSZOSZ elnökének értékelése szerint a négy évvel ezelőtt kötött egyezség mérlege pozitív. Mindazonáltal az MSZOSZ elvárja, hogy az országgyűlési választások után minél előbb kezdődjenek meg a tizenöt éve halogatott reformok - az államháztartási, az egészségügyi, az oktatási, az átfogó adó-, járulék- és bérreform - előkészületei, amelyekbe a szakszervezetek is bekapcsolódnának.
A tervekről a lapban >>>>

Gyanús a tender

A miniszterelnök volt üzletfelének érdekeltségébe tartozó Állami Nyomda lett nyerte meg a választási szavazólapok gyártására és szállítására kiírt tendert - írja a Magyar Nemzet. Az eredmény nem meglepő - kommentálja az eredményt a lap -, az ajánlati felhívásban ugyanis olyan szigorú feltételeket támasztottak, amelyeknek csak az Erdős Ákos nevéhez köthető Állami Nyomda felelhetett meg. A BM ajánlati felhívása szerint a magántulajdonban levő Állami Nyomdának 8,5 millió szavazólapot kell leszállítania külön-külön az egyes választásokra. Az országgyűlési voksolásra tízezer, a helyi és kisebbségi önkormányzati voksolásokra tizenkétezer szavazókörbe kell kiszállítani a nyomtatványt.
A részletek >>>>

A történész szerint Kondor ügynök volt

Varga László történész, az állambiztonsági iratfeltáró bizottság egykori vezetője hétfőn bíróság előtt jelentette ki, hogy a Vári fedőnevű ügynök Kondor Katalin volt. Minden kétséget kizáróan bizonyítják a Népszava által korábban közölt dokumentumok, hogy Kondor Katalint Vári fedőnéven 1974-ben beszervezte a BRFK kémelhárítási alosztálya - jelentette ki. A Fővárosi Levéltár, illetve az 1995-ös állambiztonsági iratfeltáró bizottság vezetőjét kártérítési perben idézték be szakértő tanúként. Kondor Katalin a Népszavát azzal vádolja, hogy közléseivel jelentős - nem vagyoni - kárt okozott neki. A korábbi rádióelnök ügyvédje kétségbe vonja Varga hozzáértését.
Cikk a Népszabadságban >>>>

Megdöbbenti az országot

A Magyar Nemzet olyan nyilvános, hivatalos dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek megdöbbentő titkokról lebbentik fel a fátylat Gyurcsány Ferenc üzleti karrierjének kezdeti, azt megalapozó időszakából - állítja a lap. Minderről cikksorozatban számol be a következő napokban. Ezen tények ismeretében az olvasó betekintést nyerhet a miniszterelnök tőkefelhalmozásának vadkapitalista módszereket alkalmazó, sötét korszakába. Ez az ügy is megerősíti, hogy a bűncselekménygyanús tevékenység nem kivételes eseménynek számított a miniszterelnök vagyonfelhalmozása során.