Valér
2 °C
8 °C

Madárinfluenza Budapesten?

2006.02.15. 08:46
Elhullott vadkacsát találtak kedden a fővárosban a pesti Duna-parton, a tetemet vizsgálják. Ötórás haldoklás után meghalt a nagykátai családi házban megégett kisfiú. Kormányra kerülése esetén a Fidesz visszaállítaná az alsó tagozatosok osztályzását és a buktatást.

Madárinfluenza Budapesten?

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szóvivője, Dékány András a Népszabadságnak megerősítette a Magyar Televízió értesülését, amely szerint elhullott vadkacsát találtak kedden a fővárosban a pesti Duna-parton. Elmondta: a szakemberek az Országos Állategészségügyi Intézetben megkezdték az elhullott állat vizsgálatát, az első eredmények szerint azonban semmi nem utal arra, hogy Magyarországon megjelent volna a madárinfluenza H5N1 emberre is veszélyes vírustörzse.
Pesten elhullott kacsa tetemét vizsgálják >>>>

A Fidesz buktatna

Bár a Fidesz programtervezete nem említi, a párt módosítaná Magyar Bálint oktatási miniszter két újítását is. Kormányra kerülése esetén a Fidesz visszaállítaná az alsó tagozatosok osztályzását és a buktatást - tudta meg a Magyar Hírlap Sió Lászlótól, a párt oktatáspolitikusától. A lap szerint a Fidesz kormányra kerülése esetén olyan ellenőrzési rendszert fejlesztene ki az általános és középiskolákban, amelyben a miniszter értékelné időnként az intézményeket és azok pedagógusait. Ez alapján finanszíroznák az iskolákat, a gyerekek teljesítményétől tennék függővé az állami támogatást, a jól dolgozó tanárokat pedig jutalmaznák.

Maghalt a kisfiú

Tíz napig volt kómában, de kedden tüdőgyulladásban meghalt az a három éves kisfiú, aki nagykátai családi házukban égett meg másfél héttel ezelőtt – írja a Blikk. 14 éves fiútestvére, aki szintén megégett a tűzben, már jobban van. A nagykátai asszony öt gyermeke közül három füstmérgezést kapott, a másik kettőt pedig égési sérülésekkel szállították kórházba a tűz után. Az anya ellen gondatlanságból elkövetett halálokozás miatt folyik a nyomozás. Az asszony nem tudja, miből temeti el gyermekét.
Meghalt a Nagykátán megégett Sebastian >>>>