Totó megnyalta Putyint

2006.03.02. 07:36
Továbbra is csak az időpontja biztos Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc választás előtti vitájának. Sólyom László csak akkor foglal állást a kampány idején, ha eldurvul a hangnem. Totó kutya megnyalta Putyint.

Ki rendezi a vitát?

Továbbra is csak az időpontja biztos Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc választás előtti vitájának, sem az nem dőlt el, hogy ki szervezi, sem az, hogy ki közvetíti a szópárbaj. A miniszterelnök-jelölti vita lebonyolítására tavaly októberben elsőként a Méltányosság Politikaelemző Kör jelentkezett. A szervezet február elején megismételte ajánlatát, a Fidesz és az MSZP kampánystábja a hét végén azonban csak a vita megrendezésében, illetve az április 5-ei dátumban egyezett meg, az fel sem vetődött, hogy ezzel a Méltányosság kör ajánlatára mondanának igent.
Gyurcsány–Orbán vita: még nincs szervező >>>>

Gyurcsány kutyája Putyint nyalogatta

A tokaji bor és a Totó nevű puli kutya tetszett leginkább az orosz elnöknek, mikor szerdán a Gyurcsány családnál ebédelt. A Blikk úgy tudja, hogy Vlagyimir Putyin a tervezettnél több időt töltött a magyar kormányfő házában, és a külügy embereinek kellett szólniuk, hogy ideje lenne indulni Prágába. A lap azt írja, hogy Totó két puszit adott a vendégnek, aki nagyon élvezte, hogy anyanyelvén társaloghatott Dobrev Klárával. Blikk >>>>

Sólyom beszól, ha kell

Sólyom László csak akkor foglal állást a kampány idején, ha annak hangneme túllépne azon a határon, amit még elfogadhatónak tart - nyilatkozta a Népszabadságnak a Köztársasági Elnöki Hivatal egyik munkatársa. A lap figyelmét felhívták az államfő egy tavalyi, a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatára, ahol arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy annyira durva lesz a kampány jövőre, hogy megszólaljon, a következő választ adta: "Igen. Ilyen szempontból nehéz év következik. Tűrhetetlen dolgoknál, ha másképp nem, négyszemközt fogok figyelmeztetni."
Sólyom László nyilvánosan hallgat >>>>

Végig tervben volt a Putyin-Orbán találkozó?

Vlagyimir Putyin látogatásának napirendjén az előkészítés folyamán végig szerepelt a találkozás az ellenzék vezetőjével - értesült a Magyar Hírlap. Az utolsó pillanatig két lehetőség volt: az elnök vagy kedd este külön fogadja szállodájában Orbán Viktort, vagy másnap a Nemzeti Múzeumban találkoznak. A lap értesülései szerint magyar oldalról végig akadályozni igyekeztek a megbeszélést.
Magyar Hírlap >>>>

Cikkünk: Megfúrta-e valaki a Putyin–Orbán-találkozót?

OKI elemzés az oktatásról

Minden szempontból romlott az oktatás színvonalának társadalmi megítélése, egyre nagyobb az ezzel kapcsolatos társadalmi elégedetlenség - derül ki abból a Magyar Nemzet birtokába került felmérésből, amelyet az Oktatási Minisztérium háttérintézménye, az Országos Közoktatási Intézet készíttetett, ám még nem publikált sehol. A felmérés regisztrálja, hogy az 1997-es szintre esett vissza a felnőtt lakosság magyar oktatással kapcsolatos elégedettségi szintje.
Lesújtó az oktatás megítélése >>>>  • Hírek
  • Személyi kölcsön