Piroska
-1 °C
5 °C

Lemond az MSZP ifjúsági szervezetének elnöke

2005.09.07. 14:26
Szitka Péter alig egy évig töltötte be a Fiatal Baloldal elnöki tisztét, a jövő héten megválasztják az utódját.

Több név is felmerült a Magyar Szocialista Párt ifjúsági szervezetének elnökének utódjaként. Szitka Péter, akit tavaly Újhelyi István helyett választották meg a hétvégén lemond, értesült az Index.

Úgy tudjuk, hogy a FiB tagságának nagy része és a szocialista pártban, elsősorban Gyurcsány Ferenc környezetében voltak elégedetlenek Szitkával, akit "felfelé buktattak". A párttagságban közismert, hogy nyáron puccsal akarták Szitkát elmozdítani a szervezet éléről. Szitka nem tudott a fiatalokat különösen foglalkoztató kérdésekben - például drogkérdés - határozott álláspontot kialakítani.

Felfelé bukott

Az Index érdeklődésére Szitka Péter megerősítette lemondási szándékát, amit a szocialista párt választási kampányának munkáiban való részvétellel, valamint kazincbarcikai polgármesteri ambíciójával indokolt. Szitka azzal vette át a FIB vezetését, hogy rendbehozza a pénzügyeket, amit feltehetően sikerrel oldott meg, mert a választási kampányban a párt választási bizottságának pénzügyeit intézi majd.

A Fiatal Baloldal a hétvégén, Tatán háromnapos tanácskozást tart. A regnáló elnök szombaton mond le hivatalosan a szervezet választmányi ülésén. A testület tűzi ki a rendkívüli kongresszus időpontját is.