Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az MSZP feljelentést tett a fideszes szórólapok miatt

2004.05.23. 19:21
A Fidesz szerint nem felel meg a valóságnak az MSZP állítása: az államadóssággal foglalkozó szórólapjukon kiadóként szerepel a Fidelitas által üzemeltetett honlap, a csekken pedig feltüntették, hogy az csupán minta. Az MSZP feljelentést tett az önkormányzatoknál a fideszes kampányakció miatt.
Az MSZP és a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták (Fibisz) aktivistái vasárnapi bejelentésük szerint feljelentést tettek a helyileg illetékes hatóságoknál a Fidesz által terjesztett, az államadósság befizetéséről szóló csekk miatt; az ellenzéki párt szerint viszont az MSZP-nek "fáj az igazság; felelőssége a hatalmas államadósság felhalmozásában".

"Most pénteken, valamint hétfőn és kedden rengeteg budapesti kerületben, illetve vidéki településen a helyi aktivistáink a területileg illetékes hatóságoz fordultak, (...) a polgármesteri hivatal szabálysértési osztályához" - mondta Zuschlag János MSZP-s országgyűlési képviselő, a Fibisz elnökhelyettese vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Szitka Péter szocialista országgyűlési képviselő, a Fibisz elnökségi tagja elmondta, hogy feljelentésüket azután tették, hogy korábbi levelükre Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy az államadósságról szóló röplap terjesztője a sajtótörvény szerint szabálysértést követett el. Zuschlag János hozzátette: azután fordultak a legfőbb ügyészhez, hogy az Országos Választási Bizottság hatáskör hiányában elutasította az üggyel kapcsolatos beadványukat.

Zuschlag János állításai nem felelnek meg a valóságnak, a szórólapon kiadóként szerepel a Fidelitas által üzemeltetett honlap, a csekken pedig feltüntették, hogy az csupán minta - tartalmazza a Fidesz MTI-hez vasárnap eljuttatott közleménye.