Auguszta
-7 °C
0 °C

Századvég-Tárki: Nyolc százalékos Fidesz előny

2004.07.09. 08:40
Az összes megkérdezett 33, míg a biztos szavaz pártválasztók körében 49 százalékos a Fidesz támogatottsága, míg a szocialisták 25, illetve 41 százalékon állnak, derül ki a Századvég-Tárki június végi közvélemény-kutatásából. Az adatok szerint sem az MDF, sem az SZDSZ nem lenne parlamenti erő egy most vasárnapi választáson.
Az összes megkérdezett és a biztos szavazó pártválasztók körében egyaránt nyolc százalékkal szavaznának többen egy most vasárnapi választáson a Fideszre, mint az MSZP-re - derül ki a Századvég-Tárki közös közvélemény-kutatásából, amelyet a Magyar Nemzet ismertetett. A Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében 33, az MSZP-é 25 százalékpont.

A biztos szavazó pártválasztók 49 százaléka voksolna a Fideszre, míg 41 százalékuk a szocialistákra. Az adatok szerint se az MDF, sem pedig az SZDSZ nem éri el az ötszázalékos küszöböt. A szabad demokraták 3-3 százalékon állnak az összes megkérdezett és a biztos szavazó pártválasztók körében egyaránt, míg az MDF-nél ez két és három százalék.

A válaszadók háromnegyede szerint egy most vasárnapi parlamenti választáson a Fidesz nyerne, míg a szocialisták győzelmére csupán 23 százalék tippel. A nagyobbik ellenzéki párt szavazótáborának 90 százaléka bízik a Fidesz győzelmében, míg a szocialista tábornak csak az 53 százaléka számít MSZP-s győzelemre. A Medgyessy-kormány tevékenységét a válaszadók 60 százaléka ítéli meg negatívan.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!