Huba
19 °C
33 °C

Tarlós leszedeti mentősruhás választási plakátjait

2006.09.24. 14:54
Választási plakátjának visszavonására kéri az Országos Mentőszolgálat az egyik főpolgármester-jelöltet, mert azon egy, a mentőszolgálat címeres ruhájába öltözött férfi is látható - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat az MTI-t. Tarlós István hétfőn leszedeti a problémás plakátokat.

"A plakát sokaknak azt üzeni, hogy az Országos Mentőszolgálat állást foglalt a jelölt mellett" - tartalmazza az OMSZ közleménye, amely kitér arra is, hogy magánemberként minden mentődolgozónak lehet politikai véleménye, de a mentőszolgálatnak, mint szervezetnek nincs, és nem is lehet.

A magyarországi szervezett mentés XIX. századi kezdeteitől mindmáig fontos értéknek tekintjük a politikai áramlatoktól való függetlenséget, a humanitárius semlegességet - olvasható a dokumentumban.

Az MTI más forrásból úgy tudja: a vitatott plakát Tarlós István, többek között a Fidesz támogatásával induló független főpolgármester-jelölt választási kampányanyagában szerepel.

Tarlós István az MTI-nek vasárnap azt mondta: bár furcsállja a tiltakozást, akceptálja a mentősök kérését. "Igen nagyra becsülöm a mentősök munkáját" - mondta, hozzátéve: mivel nem kívánja fokozni a feszültséget, hétfőn reggel intézkedik a problémás plakátok eltávolítása érdekében.