Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tarlós leszedeti mentősruhás választási plakátjait

2006.09.24. 14:54
Választási plakátjának visszavonására kéri az Országos Mentőszolgálat az egyik főpolgármester-jelöltet, mert azon egy, a mentőszolgálat címeres ruhájába öltözött férfi is látható - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat az MTI-t. Tarlós István hétfőn leszedeti a problémás plakátokat.

"A plakát sokaknak azt üzeni, hogy az Országos Mentőszolgálat állást foglalt a jelölt mellett" - tartalmazza az OMSZ közleménye, amely kitér arra is, hogy magánemberként minden mentődolgozónak lehet politikai véleménye, de a mentőszolgálatnak, mint szervezetnek nincs, és nem is lehet.

A magyarországi szervezett mentés XIX. századi kezdeteitől mindmáig fontos értéknek tekintjük a politikai áramlatoktól való függetlenséget, a humanitárius semlegességet - olvasható a dokumentumban.

Az MTI más forrásból úgy tudja: a vitatott plakát Tarlós István, többek között a Fidesz támogatásával induló független főpolgármester-jelölt választási kampányanyagában szerepel.

Tarlós István az MTI-nek vasárnap azt mondta: bár furcsállja a tiltakozást, akceptálja a mentősök kérését. "Igen nagyra becsülöm a mentősök munkáját" - mondta, hozzátéve: mivel nem kívánja fokozni a feszültséget, hétfőn reggel intézkedik a problémás plakátok eltávolítása érdekében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?