Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Schmidt Mária: Várjuk a buldózereket!

2003.02.26. 19:17
Várjuk a buldózereket - reagált Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója arra a hírre, hogy a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdai döntésén kimondta: el kell bontani a múzeum épületének homlokzatához illeszkedő pengefalat.
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója sajnálattal értesült a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának szerdai döntéséről, amely kimondta: el kell bontani a múzeum épületének homlokzatához illeszkedő pengefalat. Schmidt Mária az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a döntés nem lepte meg, számított rá. - Várjuk a buldózereket - e szavakkal zárta rövid reagálását.

A városképvédelmi bizottság egy hete - az akkori ülésen többségben levő ellenzékiek szavazatával - hároméves fennmaradási engedélyt adott a pengefalnak. Demszky Gábor főpolgármester felfüggesztette a bizottsági döntést és új eljárást kért. Az SZDSZ-es képviselőkkel kibővült testület szerdai ülésen - az ellenzék kivonulása után - visszavonta korábbi döntését és a pengefal elbontásáról határozott.

Sasvári Szilárd, a testület fideszes elnöke az ülés után az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a pengefal bontása szerinte még ezután sem törvényszerű, mivel a múzeumnak különböző lehetőségei vannak kérelmek benyújtására.

Az intézmény sajtófőnöke ennek kapcsán annyit közölt: megvizsgálják, milyen lépéseket tehetnek a pengefal lebontásának megakadályozására.