Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kolber hasznosítaná a taszári repülőteret

2008.04.17. 21:39
A taszári repülőtér hasznosításra nyilvános piacfelmérő felhívást tesz közzé az állam tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.), közölte Kolber István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára csütörtökön Taszáron.

A felhívást április 28-án teszik közzé, a cél a potenciális befektetői kör és a konkrét piaci igények feltárása, mondta a miniszterelnöki megbízott, Kaposvár országgyűlési képviselője. A felhívásban megfogalmazott kérdésre május végéig várják a válaszokat az érdeklődőktől. Nyár végén kiírják a nemzetközi pályázatot, aminek eredményét még ebben az évben kihirdetnék, tette hozzá. "Taszár ma már alkalmas arra, hogy piacra vigyük, elkezdjük a hasznosítást".

Az 543 hektárnyi - a tényleges repülőtér 451 hektár nagyságú - területen az is kérdés, hogy mely ingatlanokat akarják hasznosítani, s milyen jogokat kívánnak ezekre szerezni, elvárnak-e állami szerepvállalást, mekkora összegű beruházást terveznek és milyen ütemezéssel, hány embert tudnának foglalkoztatni, mi a szándékuk a már meglévő polgári terminállal, s milyen garanciákat tudnak nyújtani a megvalósítást illetően.

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere a megbeszélést követően elmondta: "szomorú volt ez a mai délután, ma világossá vált, hogy négy évet elvettek a kaposváriaktól". 2004-ben ugyanis háromezer munkahelyet ígértek Taszáron, és "ma még csak ott tartunk, hogy ötletpályázatot írnak ki arra, hogy mit is kellene csinálni".