Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Kolber hasznosítaná a taszári repülőteret

2008.04.17. 21:39
A taszári repülőtér hasznosításra nyilvános piacfelmérő felhívást tesz közzé az állam tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.), közölte Kolber István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára csütörtökön Taszáron.

A felhívást április 28-án teszik közzé, a cél a potenciális befektetői kör és a konkrét piaci igények feltárása, mondta a miniszterelnöki megbízott, Kaposvár országgyűlési képviselője. A felhívásban megfogalmazott kérdésre május végéig várják a válaszokat az érdeklődőktől. Nyár végén kiírják a nemzetközi pályázatot, aminek eredményét még ebben az évben kihirdetnék, tette hozzá. "Taszár ma már alkalmas arra, hogy piacra vigyük, elkezdjük a hasznosítást".

Az 543 hektárnyi - a tényleges repülőtér 451 hektár nagyságú - területen az is kérdés, hogy mely ingatlanokat akarják hasznosítani, s milyen jogokat kívánnak ezekre szerezni, elvárnak-e állami szerepvállalást, mekkora összegű beruházást terveznek és milyen ütemezéssel, hány embert tudnának foglalkoztatni, mi a szándékuk a már meglévő polgári terminállal, s milyen garanciákat tudnak nyújtani a megvalósítást illetően.

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere a megbeszélést követően elmondta: "szomorú volt ez a mai délután, ma világossá vált, hogy négy évet elvettek a kaposváriaktól". 2004-ben ugyanis háromezer munkahelyet ígértek Taszáron, és "ma még csak ott tartunk, hogy ötletpályázatot írnak ki arra, hogy mit is kellene csinálni".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!