Béla
12 °C
27 °C

Demszky Gábor autót cserél

2003.04.25. 15:45
Két gépkocsival gazdagodik a Főpolgármesteri Hivatal. Összesen 24 millió forintért cserélik le a főpolgármesternek és egyik helyettesének autóját. Schiffer János Demszky régi Audiját kapja.
A Fővárosi Közgyűlés Pénzügyi Bizottsága legutóbbi ülésén támogatta, hogy a Főpolgármesteri Hivatal 24,3 millió forintért megvásároljon egy középkategóriás autót hivatali használatra, valamint egy felsőkategóriás, Audi A6-os gépkocsit Demszky Gábornak.

A miniszteri Audit a helyettes kapja

A főpolgármesternek jelenleg egy Audi A6-os hivatali gépkocsija van, amely valamivel több mint hároméves, tudtuk meg a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályán. A jogszabályok szerint Demszky Gábor pozíciója miniszteri besorolású, és ezért jár neki a miniszterek által favorizált gépkocsitípus.

Amennyiben az autó eléri az 5. életévét vagy 100 ezer kilométert fut, a jogszabályok szerint lecserélhetik. Demszky autója még csupán hároméves, de két helyettesének éppen autót cserélnének. Demszkyék úgy döntöttek, hogy Atkári János új Volkswagent kap, a főpolgármester másik helyettese, Schiffer János pedig Demszky hároméves Audiját kapja, és a városvezetőnek vásárolnak új autót.

A néhány hónapon belül szállítandó gépkocsi annyival tud többet elődjénél, hogy minden úttípusra alkalmas, úgynevezett "all road" változat, amire azért van szüksége Demszkynek, mert a védelmi bizottság elnökeként nemcsak normális útviszonyok között (hanem például árvízzel sújtott helyen) kénytelen autózni, tájékoztattak a városházán.

Hitelfelvételre már nincs lehetőség

A pénzügyi bizottság ülésén elfogadta a tavalyi költségvetésről szóló jelentést, amely szerint a főváros pénzmaradványa több mint a duplájára, 34 milliárd forintra nőtt az elmúlt évben. A beszámoló tartalmazza ugyanakkor azt is, hogy az önkormányzat adósságállománya a múlt év végén meghaladta a 264 milliárd forintot, ami szinte teljesen kimeríti a hitelfelvételi lehetőség maximumát.