Olivér
4 °C
8 °C

Terrorveszélyt jelent a kuruc.info?

2008.04.17. 08:33
Jogsegély kérelem keretében kértek segítséget a magyar hatóságok amerikai társszerveiktől, miután egy korábbi kísérletük kudarcot vallott. Akkor Schmidt Mária híváslistájának közlése miatt kezdtek eljárást, de nem jutottak semmire, mivel a lap egy amerikai szerverről fut.

Terrorveszélyre hivatkozva új jogsegélyt kért az igazságügyi tárca az Egyesült Államoktól a szélsőséges kuruc.info hírportál, illetve a gyanú szerint azzal összefüggésbe hozható Magyarok Nyilai ügyében - értesült a HVG.

A hetilap csütörtökön megjelenő számában megjelent írás szerint a hazai hatóságok sötétben tapogatóznak, és egyelőre az sem biztos, létezik-e egyáltalán a Magyarok Nyilai nevű szervezet, amely korábban több támadást, közte országgyűlési képviselők ellenieket is magára vállalt.

A legígéretesebb nyomnak a merényleteket vállaló e-mailek tűnnek, amelyekről az a gyanú, hogy az Egyesült Államokban működő szerverről érkeztek, ugyanonnan, ahol a terroristákkal ideológiai rokonságot mutató kuruc.info honlapot üzemeltetik.

A HVG értesülései szerint a napokban újra próbálkozott az igazságügyi és rendészeti tárca az Egyesült Államok hatóságainál, immár a tengerentúlon érzékenyen kezelt terrorcselekmény-sorozattal is érvelve. Korábban a magyar hatóságok már kértek jogsegélyt onnan, de az amerikai törvények miatt nem jártak sikerrel.

Ha végül sikerül tetteseket fogni, az ügy precedens lesz: magyar terroristák eddig nem álltak hazai bíróság előtt - áll a HVG-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?