István, Vajk
19 °C
33 °C

Terrorveszélyt jelent a kuruc.info?

2008.04.17. 08:33
Jogsegély kérelem keretében kértek segítséget a magyar hatóságok amerikai társszerveiktől, miután egy korábbi kísérletük kudarcot vallott. Akkor Schmidt Mária híváslistájának közlése miatt kezdtek eljárást, de nem jutottak semmire, mivel a lap egy amerikai szerverről fut.

Terrorveszélyre hivatkozva új jogsegélyt kért az igazságügyi tárca az Egyesült Államoktól a szélsőséges kuruc.info hírportál, illetve a gyanú szerint azzal összefüggésbe hozható Magyarok Nyilai ügyében - értesült a HVG.

A hetilap csütörtökön megjelenő számában megjelent írás szerint a hazai hatóságok sötétben tapogatóznak, és egyelőre az sem biztos, létezik-e egyáltalán a Magyarok Nyilai nevű szervezet, amely korábban több támadást, közte országgyűlési képviselők ellenieket is magára vállalt.

A legígéretesebb nyomnak a merényleteket vállaló e-mailek tűnnek, amelyekről az a gyanú, hogy az Egyesült Államokban működő szerverről érkeztek, ugyanonnan, ahol a terroristákkal ideológiai rokonságot mutató kuruc.info honlapot üzemeltetik.

A HVG értesülései szerint a napokban újra próbálkozott az igazságügyi és rendészeti tárca az Egyesült Államok hatóságainál, immár a tengerentúlon érzékenyen kezelt terrorcselekmény-sorozattal is érvelve. Korábban a magyar hatóságok már kértek jogsegélyt onnan, de az amerikai törvények miatt nem jártak sikerrel.

Ha végül sikerül tetteseket fogni, az ügy precedens lesz: magyar terroristák eddig nem álltak hazai bíróság előtt - áll a HVG-ben.