Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C

Fideszes feljelentés Terry Black meg sem jelent listája miatt

2005.04.04. 17:26
A Fidesz szekszárdi alelnöke hétfőn bejelentette, hogy Terry Black 32 fős homoszexuális képviselői listája miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Terry Black áll az eljárás elébe, de nem érti, hogy egy vidéki politikus miért hat héttel a lista létének megszellőztetése után kezdeményez nyomozást. A Fidesz szóvivője szerint a szekszárdi alelnök egyénileg akciózott a feljelentéssel. A lista ráadásul végül meg sem jelent.

"Nem igazán értem, mit akar ezzel az egésszel Kapitány Zsolt, ahogyan azt sem értem, miért hat héttel a bejelentésem után tett feljelentést. Mindenesetre állok elébe a dolgoknak, bármi is jön most" - nyilatkozta Terry Black és hozzátette, szerinte "Kapitány csak a sajtóban szeretne szerepelni", ezért fordult a Legfőbb Ügyészséghez.

Bűncselekménynek látszik

Kapitány Zsolt, a Fidesz szekszárdi alelnöke az MTI-n keresztül jelentette be, hogy hétfőn ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a sajtóban többször hangoztatott 32 homoszexuális és pedofil országgyűlési képviselő listája ügyében. "A feljelentést magánszemélyként tettem a legfőbb ügyésznél, véleményem szerint a büntetőtörvénykönyvben szabályozott több bűncselekmény is megvalósulni látszik a Terry Black által tett nyilatkozatok alapján" - mondta Kapitány Zsolt.

Rácz Károly március elején jelentette be, hogy nyilvánosságra hozza a parlamenti képviselők buzilistáját, azaz azuon képviselők névsorát, akik homoszexuális viszonyt tartanak fenn. Terry Black azon akadt ki, hogy Semjén Zsolt fideszes képviselő a kereszténydemokraták közgyűlésén azt mondta: "Aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re."

Nemi identitásra vonatkozik

Kapitány Zsolt szerint az ügyben személyes adatokkal való visszaélést követ el, aki jogosulatlanul adatot, ráadásul személyes, a nemi identitásra vonatkozó adatokat kezel. A szekszárdi fideszes hozzátette, a sajtónyilatkozatokból nemi erkölcs elleni bűncselekmények elkövetésére lehet következtetni, amelyek jórészt hivatalból üldözendő, gyermek és ifjúság elleni bűncselekmények. "Mivel Terry Black szerint a három pedofil elkövető a magyar törvényhozás képviselője, így a tényállások teljes feltárása érdekében nyomozás lefolytatását látom szükségesnek, ahol tanúként javaslom megidézni a nevezett személyt" - idézett feljelentésének szövegéből Kapitány Zsolt, aki hétfőn kapta meg a Legfőbb Ügyészség hivatalos levelét arról, hogy feljelentését átvették.

Az egyiket titkosították

"Nem értem, miért javasolja, hogy idézzenek be tanúnak, és miért gondolja azt, hogy bármit is mondani fogok a rendőrségen. Nyomozást nincs értelme indítani az ügyben, mert a listán szereplő három pedofil politikus közül az egyik már meghalt, annak az ügyét, akinek papírja is van róla, a magyar állam titkosította, a harmadik meg már a jelenlegi jogszabályok szerint nem követett el bűncselekményt" - reagált a Fidesz szekszárdi alelnökének bejelentésére Terry Black, aki az említetteket nem akarta részletezni.

A Fidesz szóvivője, Révész Máriusz az Index kérdésére azt mondta, hogy a párt nem tudott Kapitány feljelentéséről. Szerinte csupán a szekszárdi fideszes magánakciójáról van szó.

Semjénnek adott határidőt

Mint arról az Index korábban beszámolt, a Semjén Zsoltnak adott határidő lejártával Terry Black nem hozta nyilvánosságra a homoszexuális és pedofil politikusok neveit tartalmazó listáját. A Rácz Károly néven anyakönyvezett transzvesztita előadó ügyvédje tanácsára állt el a lista közzétételétől, tőle értesült arról, hogy "a magyar jog nem teszi lehetővé számára egy ilyen lista feltárását, és akár börtönbüntetésre is ítélhetik". Hozzátette, "két kiskorú gyermeke van, akiket nem akar börtönből nevelni".