István, Vajk
19 °C
33 °C

A Fidesz az OVB-vel állítaná le az MSZP kampányát

2006.09.28. 12:46
A Fidesz csütörtökön az Országos Választási Bizottságnál kezdeményezi, hogy tiltsák el a szocialistákat az ellenzéki pártot és annak vezetőjét rágalmazó kampányától. Áder János szerint az MSZP fizetett hirdetései megvalósítják a rágalmazás minősített esetét is.

A Fidesz még csütörtökön az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mivel álláspontjuk szerint Gyurcsány Ferenc, a kormány és az MSZP választási kampánya alaptalanul vádaskodik, alaptalanul vádolja Orbán Viktort, mondta Áder János, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Tiltsák el az MSZP-t rágalmazó kampányától!"

"Hiába minden kérés, hiába minden felszólítás, Gyurcsány Ferenc és csapata folytatja azt a hazugságkampányt, amit fizetett hirdetésekben, rádióreklámokban, és telefonon keresztül elkezdtek. Ezért nincs más választása a Fidesznek, hogy az OVB-hez fordul, hogy (...) még a mai ülésén tiltsa el Gyurcsány Ferencet és a szocialistákat ettől a tevékenységtől. Hiszen nemcsak a jóhiszemű joggyakorlás elvét sérti mindaz, amit a szocialisták és Gyurcsány Ferenc csinál, hanem meggyőződésem szerint megvalósítja a rágalmazás bűncselekményét. Ezért az OVB-nek ettől a magatartástól a továbbiakban a szocialistákat meggyőződésem szerint el kell tiltani" - fogalmazott Áder János.

A fideszes képviselő az elmúlt napokban több napilapban is megjelent hirdetés szövegére utalt állítása igazolásaként. Azt mondta: "minősített esetről van szó, mert ez bizony különösen nagy nyilvánosság előtt elkövetett cselekmény". A politikus kijelentette: nem meglepő, hogy a kormány folytatja ezt a hazugságkampányt, hiszen ezzel is szeretné elterelni a figyelmet a jövőről. (A csütörtöki lapokban a szocialisták hirdetésztt tettek közzé. " Orbán Viktor hazudott. De e legnagyobbat most, 2006 szeptemberében hazudta: akkor, amikor ország-világ előtt kijelentette, hogy sohasem hazudott a választóknak." - olvasható az MSZP aláírású hirdetésben.

"Aki az MSZP-re szavaz, az adóemelésre szavaz"

Áder János elmondta: aki a vasárnapi választásokon az MSZP jelöltekre szavaz, az arra adja le voksát, hogy a következő években tovább emelkedjen az államadósság, növekedjen a munkanélküliek száma, emelkedjen az infláció. Hozzátette: aki az MSZP-re szavaz, azt is választja, hogy csökkenjenek a reálbérek, reálkeresetek, hogy újabb adóemelések legyenek, hogy a vállalkozások adó és járulékterhe tovább növekedjék.