Aliz
6 °C
14 °C

A Fidesz az OVB-vel állítaná le az MSZP kampányát

2006.09.28. 12:46
A Fidesz csütörtökön az Országos Választási Bizottságnál kezdeményezi, hogy tiltsák el a szocialistákat az ellenzéki pártot és annak vezetőjét rágalmazó kampányától. Áder János szerint az MSZP fizetett hirdetései megvalósítják a rágalmazás minősített esetét is.

A Fidesz még csütörtökön az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mivel álláspontjuk szerint Gyurcsány Ferenc, a kormány és az MSZP választási kampánya alaptalanul vádaskodik, alaptalanul vádolja Orbán Viktort, mondta Áder János, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Tiltsák el az MSZP-t rágalmazó kampányától!"

"Hiába minden kérés, hiába minden felszólítás, Gyurcsány Ferenc és csapata folytatja azt a hazugságkampányt, amit fizetett hirdetésekben, rádióreklámokban, és telefonon keresztül elkezdtek. Ezért nincs más választása a Fidesznek, hogy az OVB-hez fordul, hogy (...) még a mai ülésén tiltsa el Gyurcsány Ferencet és a szocialistákat ettől a tevékenységtől. Hiszen nemcsak a jóhiszemű joggyakorlás elvét sérti mindaz, amit a szocialisták és Gyurcsány Ferenc csinál, hanem meggyőződésem szerint megvalósítja a rágalmazás bűncselekményét. Ezért az OVB-nek ettől a magatartástól a továbbiakban a szocialistákat meggyőződésem szerint el kell tiltani" - fogalmazott Áder János.

A fideszes képviselő az elmúlt napokban több napilapban is megjelent hirdetés szövegére utalt állítása igazolásaként. Azt mondta: "minősített esetről van szó, mert ez bizony különösen nagy nyilvánosság előtt elkövetett cselekmény". A politikus kijelentette: nem meglepő, hogy a kormány folytatja ezt a hazugságkampányt, hiszen ezzel is szeretné elterelni a figyelmet a jövőről. (A csütörtöki lapokban a szocialisták hirdetésztt tettek közzé. " Orbán Viktor hazudott. De e legnagyobbat most, 2006 szeptemberében hazudta: akkor, amikor ország-világ előtt kijelentette, hogy sohasem hazudott a választóknak." - olvasható az MSZP aláírású hirdetésben.

"Aki az MSZP-re szavaz, az adóemelésre szavaz"

Áder János elmondta: aki a vasárnapi választásokon az MSZP jelöltekre szavaz, az arra adja le voksát, hogy a következő években tovább emelkedjen az államadósság, növekedjen a munkanélküliek száma, emelkedjen az infláció. Hozzátette: aki az MSZP-re szavaz, azt is választja, hogy csökkenjenek a reálbérek, reálkeresetek, hogy újabb adóemelések legyenek, hogy a vállalkozások adó és járulékterhe tovább növekedjék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?