Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

New Yorkban reklámozzák Gesztiék 56-ot

2006.09.02. 15:24
New York egyik legfrekventáltabb pontján, a Times Square-en két hónapig több tízezer dollárért reklámozza Magyarország az 1956-os forradalmat. Az installáció elkészítésében Geszti Péter is szerepet kapott az Index információi szerint.

Kitették pénteken New York központjában, a Times Square-en azt a két plakátot, amellyel az ottani Magyar Kulturális Központ 1956-ot "reklámozza". Az Index információi szerint az ARC plakátpályázat szervezői, Geszti Péter és Bakos Gábor készítették magyar részről a hirdetéseket.

Provokatív és önironikusnak szánta a New York-i Magyar Kulturális Központ nemrég kinevezett igazgatója, Orsós László Jakab azt a két óriásplakátból álló installációt, amelyet New York egyik legismertebb pontján, a Times Square kapujában, az 50. utca és a Broadway kereszteződésében állítanának fel. Minderről az Indexnek is nyilatkozott korábban az igazgató, aki lapunk friss információi szerint Geszti Pétert és Bakos Gábort, az ARC-plakátpályázat szervezőit kérte fel a hirdetések elkészítésére.

Az installáció, amely több tízezer dollárba kerül a hirdetési tarifák miatt, pénteken került ki az 50. utca és a Broadway kereszteződésére.

A Magyar Kulturális Központ honlapján megtudható, hogy az installáció az "Our Revolution Was Not A Movie" címet viseli, vagyis "Nem mozi volt a forradalmunk". A plakátok szeptember eslsejétől november elsejéig láthatók majd a Times Square-en. Az installáció hatalmas, fekete-fehér '56-os kortárs fotókból áll, és arról szól, hogy volt egy forradalom Magyarországon.

Az egyik fotót a profi fényképész Erich Lessing készítette, a másikat egy amatőr, Kiss Jenő.