Iván
9 °C
22 °C

Nyilatkozatháború Torgyán és Székely között

2000.10.12. 00:44
Az FKGP országos elnöksége párton kívüliek nyilatkozatával nem szokott foglalkozni - jegyezte meg Torgyán József Székely Zoltán kisgazda képviselő kijelentéseivel kapcsolatban az országos elnökség szerdai ülésének szünetében. Székely állítja, hogy 1997 óta tagja az FKGP-nek, belépését maga a kisgazda elnök szabta feltételül az országos lista 15. helyére kerüléséért cserébe - adta hírül az MTI.
Torgyán József
Jelenleg jobban foglalkoztat a mezopotámiai művészet, mint Székely Zoltán kijelentései
Torgyán Józsefet jelenleg jobban foglalkoztatja a mezopotámiai művészet, mint frakciótársa, Székely Zoltán kijelentései az FKGP-ben állítólag felbukkant "bolsevikokról és moszkovitákról" - jelentette az MTI. Ezt a kisgazdák elnökségi ülésének szünetében mondta a pártelnök. Torgyán elárulta azt is, hogy az ülésező testület párton kívüliek nyilatkozatával nem szokott foglalkozni - ezzel a tv2 Jó Estét Magyarország című műsorának értesülése szerint utalt, arra: vita van a kisgazdapárton belül arról, hogy valójában a párt tagja-e Székely.

Ha Székely Zoltán kijelentései érdekesebbek lesznek, akkor majd áttérek azokra - tette hozzá Torgyán. ,,Aki engem ismer, az tudja, hogy a Lenin-fiúkat nem táncra szoktam kérni, hanem páros lábbal szoktam kirúgni" - válaszolta újságírói kérdésre a pártelnök, majd hozzátette, Székely konkrét nyilatkozatát nem ismeri, ezért sem került terítékre az ülésen.

Mint ismert Székely Zoltán, a közelmúltban több lapban úgy nyilatkozott, hogy a kisgazdapártba és az általa irányított minisztériumokba "bolsevikok, moszkoviták és Lenin-fiúk férkőztek be". Ezért a képviselő a párt személyzeti politikájának a felülvizsgálatát sürgette.

Székely Zoltán
A Kisgazdapártba és az általa irányított minisztériumokba "bolsevikok, moszkoviták és Lenin-fiúk férkőztek be"
Ezt követően a párt frakcióvezetője Bánk Attila önfegyelemre intette a képviselőcsoport tagjait. A kisgazda politikus egyetértett párttársa, Lányi Zsolt véleményével, aki szerint Székely túloz és általánosít az FKGP-vel kapcsolatos megnyilvánulásaiban.

A Kisgazdapárt vállakozói tagozatának elnöke Torgyán megjegyzésére reagálva azt állítja, hogy 1997 óta tagja az FKGP-nek. Sőt, a belépést maga Torgyán József szabta feltételül az országos lista 15. helyéért cserében - jelentette ki Székely Zoltán. Hozzátette, hogy hosszasan latolgatta, belépjen-e a pártba, ugyanis párton kívüli szakértőként szeretett volna a kisgazdapárt listájára kerülni. Székely elmondta, hogy végül Molnár László, akkori kampányfőnök léptetette be a Kisgazdapártba.