Sára, Márió
2 °C
6 °C

Gyurcsány tart a ’totális ellenzéktől’

2005.05.21. 11:01
A köztársaság lelki nyugalma elleni politikai erőszakkal vádolta a kormányfő a Fideszt egy szombati lapinterjúban. Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzék eljutott odáig, hogy már „nem is kérdez, csak üt, ha kell, rést ütnek az Igazságon is”.
Gyurcsány Ferenc a Népszavának adott terjedelmes interjújában azt a véleményét fogalmazta meg, hogy Magyarországon kialakult a totális ellenzék szerepe, ami korábban nem volt.

"Kialakult egy olyan ellenzéki felfogás, hogy a kormány bármit csinál, az értékelhetetlen, az rossz. Nem kérdeznek, hanem először ütnek. Ütnek szavakkal, minősítésekkel, s ha kell, rést ütnek az igazságon" - fogalmazott.

A kormányfő szerint a köztársaságot, a hétköznapi társadalom iránti lojalitást, a hétköznapi emberek nyugalmát is veszélyezteti a Fidesz, csak azért, hogy erősebben támadhassa a kormányt.

"Ez veszélyes játék. Bizonyos értelemben sokkal súlyosabb helyzetet állít elő, mint amikor két éve egy árnyékállamot kezdtek építeni, mert az árnyékállam az államhatalom megosztására irányult".

"A totális ellenzékiség viszont a köztársaság lelki nyugalma ellen elkövetett politikai erőszak. Ez elfogadhatatlan" - szögezte le Gyurcsány Ferenc.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft