Benedek
-4 °C
5 °C

A TV2 letiltotta a politikai hétvégéről a megasztárosokat

2005.11.04. 15:01
A Fidesz vasárnapi szövetségi gyűlésének műsorában Tóth Vera, a Fiatal Baloldal hétvégi rendezvényén Gáspár László lett volna a sztárvendég, a TV2 azonban az Indexet arról tájékoztatta, hogy egyetlen megasztár sem léphet fel politikai rendezvényen. Először két hete Caramell rádiós szereplését tiltotta le a kereskedelmi adó, a tavalyi tehetségkutató nyertese Gyurcsány Ferenc kormányfő riporteri kérdéseire válaszolt volna.

Vasárnap tartja második szövetségi gyűlését a Fidesz a Budapest Sportarénában. Az esemény sztárvendége Nyitrai Zsolt helyettes kampányfőnök bejelentése szerint Tóth Vera, a TV2 tehetségkutató versenyének első győztese lenne. A TV2 azonban nem engedi el politikai eseményre, mondta el Lóránt Gergely, a TV2 sajtófőnöke az Indexnek.

Caramellel kezdődött

A Fidesz művészetet kért
A Fidesz szerint a TV2 eddig folytatott gyakorlata ezzel az állásponttal ellentétes. Rogán Antal közleményében úgy reagált a csatorna tiltására, hogy "a TV2 ismét bebizonyította, hogy kettős mércével mér." "A Fidesz nem politikai szempontok szerint mérlegel, és nem politikai kiállást vár el a művészektől, fellépésük kizárólag művészi produkció - olvasható a közleményben.

A sajtófőnök emlékeztetett arra, hogy nemrég Caramell ügyében általános jellegű állásfoglalást hozott a kereskedelmi csatorna vezetősége, amely szerint a tehetségkutató sztárjai nem szerepelhetnek politikai eseményeken. Mint arról az Index is beszámolt, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök interjúvolta volna meg a Megasztár második nyertesét a Klub Rádió Kontra című műsorának ünnepi adásában, a tévécsatorna azonban végül úgy döntött, nem engedi szerepelni a rádióban Caramellt.

A Fidesz vasárnapi rendezvényére egyébként először Zsédát kérték fel szereplésre, Zséda azonban az Indexnek elmondta, hogy nem vállalata a fellépést, mert nem szeretné, ha a zenéjét politikai célra használnák fel. Nem lép föl a Fidesz rendezvényen a miniszterelnököt leárulózó beszólásával nagy port kavart Pataky Attila sem.

A FIB-nél Gáspár Laci énekelne

A Fiatal Baloldal vasárnap nagyszabású tagtoborzó rendezvényt szervez a Millenáris Parkba. Az Index úgy tudja, hogy erre az eseményre Gáspár Lacit szervezték be sztárvendégnek, ám Lóránt Gergely szerint rá is vonatkozik a csatorna döntése. A Fiatal Baloldal rendezvényén egyébként egy drum and bass dj is fellép, és a szervezet elnöke, Komássy Ákos mellett beszédet mond Hiller István szocialista pártelnök, valamint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

"Korai még véglegeset mondani, mert nekem Caramellel szemben nincs olyan szerződésem a TV2-vel, amelynek alapján megtilthatják a fellépésemet" - mondta az Indexnek Gáspár László. Ellenére, ha a tévé kifejezetten kéri, hogy ne lépjen fel a politikai rendezvényen, akkor az énekes szerint végül biztos megegyeznek majd. Gáspár László egyébként érdektelen tartja, hogy egy politikai szervezet - ebben az esetben a FIB kérte fel -, ő ugyanis a zenéjével nem politizál. "Oda megyek, ahova hívnak és ahol jó fellépési körülmények vannak, a többi nem érdekel" - mondta az énekes. Megpróbáltuk elérni Tóth Verát is, de egyelőre nem sikerült.

Korábban még szabad volt

Gáspár László korábban - a száz lépés programját népszerűsítendő - már végigjárta az országot Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, de akkor még nem tiltották a megasztárosoknak a politikai rendezvényeken való szereplést. Torres Danit ugyancsak nem érintette még a tiltás, ő az SZDSZ liberális hetén lépett fel nemrég.