Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Nem tart terrortámadásoktól a rendőrség

2006.09.08. 15:57
Az Országos Rendőr-főkapitányság a négyfokozatú biztonsági intézkedésből a legenyhébbet vezeti be a szeptember 11-i terrorcselekmények évfordulóján.

A legenyhébb biztonsági intézkedéseket vezeti be a rendőrség az Amerikai Egyesült Államokat ért öt évvel ezelőtti terrortámadás évfordulóján, szeptember 11-én - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Garamvölgyi László ezredes elmondta: a négyfokozatú biztonsági intézkedésből a legenyhébbet vezeti be az évforduló kapcsán, amit kizárólag az ésszerű óvatosság diktál. Ebbe a fokozatba a megelőző jellegű lépések tartoznak.

Fokozottabb lesz a diplomáciai objektumok - kirendeltségek, nagykövetségek - és az amerikai érdekeltségek környékén a rendőri jelenlét, és sűrűbben járőröznek.

Az ezredes hangsúlyozta, hogy semmi nem indokolja a biztonsági intézkedések szigorítását, a rendőrségre bűncselekményekre utaló jelzés vagy információ nem érkezett.

Nem tartanak a magyar internetezők terrortámadásoktól

Egy nemzetközi piackutató cég internetes felmérése szerint Európában a magyarok tartanak a legkevésbé a terrortámadások veszélyétől. Az ACNielsen piackutató, amelynek a világ több mint 100 országában közel 17 ezer munkatársa van, osztrák honlapján tette közzé annak a felmérésnek az eredményeit, amelyet a szeptember 11-i támadások évfordulója kapcsán készített júniusban 44 ország 21 ezer rendszeres internetezőjének a megkérdezésével. A kiválasztott országok az európai, az észak- és latin-amerikai, az ázsiai, a csendes-óceáni, az afrikai és a közel-keleti térségben találhatóak.

A felmérés szerint a 44 ország közül a koreaiakat, a magyarokat és a vietnamiakat nyugtalanítja a legkevésbé, vagy egyáltalán nem nyugtalanítja a terrorizmus. A rendszeresen internetező és a felmérésbe bevont koreaiak 0, a magyaroknak és a vietnamiaknak pedig 1 százaléka nevezte meg a terrorizmust a két legnagyobb aggodalmuk egyikeként. Csak az európai országokat tekintve így Magyarországon a legkisebb a félelem a terrorizmussal kapcsolatban. A görögök körében is mindössze 3, a finnekében pedig 4 százalékos eredményt mutatott ki a felmérés.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!