Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Feljelentette a rendőrséget a 'spionozó' tüntető

2005.10.25. 20:36
Csuklótól vállig érő gipszben nyilatkozott egy politikai rendezvényen az a férfi, akit az MSZP budapesti elnökének beszéde alatt vezettek el a rendőrök október 23-án. Elmondása szerint két napig tartották fogva és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség érdemben nem nyilatkozott az ügyről.

Feljelentette a rendőrséget az az idős férfi, akit elvezettek a rendőrök október 23-án a Vértanúk teréről, mivel bekiabálással zavarta meg a szocialisták megemlékezését. Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnökének beszédét vasárnap egy középkorú férfi zavarta meg, többek között "spion vagy" bekiabálással. A férfit a rendőrök igazoltatták, és később elvezették.

Az ünnepségen tiltakozó ember kedden az MTI-vel azt közölte, a rendőrségen a rendőrök erőszakosan bántak vele és gázsprayt is fújtak rá az előzetesben, ahol nyolc napon túli sérülést, izomzúzódást szenvedett.

Ivády Béla az MTI-nek csuklótól vállig érő gipszben egy budapesti, a VIII. kerületi Polgárok Házában tartott rendezvényen azt nyilatkozta, hogy a vasárnap délutáni őrizetbe vétele után csak kedden engedtek ki az előzetesből. Közlése szerint az V. kerületi rendőrkapitányságra a szabadon bocsátása után visszament, s feljelentette a rendőrséget.

Egyelőre nincs tudomásom arról, hogy feljelentette volna a rendőrséget ez a férfi - nyilatkozta az MTI-nek kedden este Bartha László százados, a BRFK sajtóügyletese.