Átszervezéseket sürget Polt

2000.05.16. 14:13
Nem lesz politikai tisztogatás, de az bizonyos, hogy az ügyészség korszerűsítéséhez nélkülözhetetlen személyi változtatásokra van szükség - mondta a többi között Polt Péter, a hivatalba lépett új legfőbb ügyész kedden, első munkanapján.
Polt Péter
Az EU csatlakozás korszerűsítéseket követel
Polt kijelentette, hogy az EU csatlakozás korszerűsítéseket követel meg a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás területén is. Új osztályokat kell kialakítani az ügyészségen belül, valamint továbbképzési programokat is szervezni kell.

A modern informatikai háttér szintén nélkülözhetetlen az ügyészségeknél - tette hozzá a legfőbb ügyész rendkívül rövidre fogott sajtótájékoztatóján. Polt Péter megnevezte hamarosan munkába álló helyetteseit: egyikük Varga Zs. András, aki jelenleg az Országgyűlési Biztosok Hivatalának vezetője, a másik Belovics Emil, aki jelenleg főosztályvezető a Legfőbb Ügyészségen.

A frissen megválasztott legfőbb ügyész kiemelte, hogy a modern bűnözés megfékezésére fel kell készülnie a Magyar igazságszolgáltatásnak, ezért strukturális átalakításokat kell bevezetni és új munkamódszereket kell alkalmazni, melyek együtt járhatnak bizonyos személyi és szervezeti átszervezéssel, de az intézmény átszervezését kizárólag komoly szakmai, és nem politikai szempontok alapján tervezi végrehajtani a legfőbb ügyészi minőségében első munkanapját töltő Polt Péter.