Lehel
17 °C
27 °C

Alkotmánybírósághoz fordul a parkolási díjakat behajtó cég

2008.07.07. 06:58
Egy behajtó cég mintegy 5 milliárd forintnyi tartozást vett meg 5 százalékos árfolyamon a Centrum Parkolási társaságtól, ám a parkolási amnesztia miatt elbukhatja a vásárlásra fordított összeget, írja a Napi Gazdaság. Hogy ne így legyen, az Intrum Justitia az Alkotmánybírósághoz, és ha kell Brüsszelhez fordul.

Az Alkotmánybírósághoz fordul az Intrum Justitia behajtócég, mert több százmilliós vesztesége lehet a parkolási amnesztia miatt, írja a Napi Gazdaság. A júniusban elfogadott rendelkezés szerint ugyanis a bíróságok nem fogadhatják be az egy éven túli parkolási bírságokkal kapcsolatos beadványokat, a folyamatban lévő pereket pedig tárgyalás nélkül le kell zárni.

A behajtó cég akár Brüsszelig is elmegy, ha itthon elutasítják a panaszát. A Napi Gazdaság szerint egyébként 150 ezer ügyet, összesen 5 milliárd forintnyi tartozást vettek át öt százalékos árfolyamon a Centrum Parkolási Társaságtól.

Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogásza szerint csak a jogerős bírói döntéssel megtámogatott bírságokat kell kifizetniük az autósoknak. Szerinte támadható a Centrum nemrég bevezetett eljárása is, mikor néhány napos fizetési késlekedés után is több ezer forintos ügyvédi költséggel növelt felszólításokat küldenek ki.