Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Brutális támadásoktól tart a BRFK a melegek felvonulásán

2008.06.25. 07:47
A BRFK attól tart, hogy a tavalyinál szervezettebben, kegyetlenebbül támadják majd a jövő szombati Meleg Büszkeség-napi felvonulás résztvevőit, írja a Népszabadság. A lap szerint a rendőrség arra alapoz, hogy Budaházy György és Toroczkai László az interneten toborozza Hunnia seregét, hogy megvédjék a magyar fővárost a homoszexuálisoktól és leszbikusoktól.

Július 5-én délután "a minden alapvető tradicionális erkölcsi értéket lábbal tipró homokos söpredék magamutogató nyilvános felvonulást és utcabált szervez, hirdetve ezzel Magyarország aberráltak és idegenek általi megszállását. (...) Nem hagyjuk, hogy ilyen-olyan színű külföldi aberráltak erőszakolják rá a maguk idegen és beteg világát Magyarországra" -ezzel a szöveggel tett közzé a Meleg Büszkeség-napi felvonulást elítélő felhívást Budaházy György és Toroczkai László.

A Népszabadság által citált felhívásban mindketten arra szólítják fel híveiket, hogy alakítsanak védelmi csapatokat, mert a kiállás erkölcsi kötelesség, július 5-én meg kell védeni Magyarország becsületét."

A BRFK szóvivője a Népszabadságnak azt mondta, hogy kedd délig egyetlen, a melegfelvonuláshoz kapcsolódó demonstrációt jelentettek be: a Rendszerváltó Fórum a melegfelvonulás befejezése után ugyanazon az útvonalon vonul majd végig, amelyen előttük a melegek tették. Demonstrációjukat a BRFK tudomásul vette és biztosítja.

"Természetesen mi is olvassuk az internetes felhívásokat, mozgósításokat", nyilatkozta a Népszabadságnak Tafferner Éva. A szóvivő szerint a rendőrség mindent elkövet a rendzavarás, az erőszak, a melegek elleni támadások, akciók, a felvonulók és az ellendemonstrálók esetleges összecsapásának megelőzése érdekében.

A szóvivő nem bocsátkozott találgatásokba az ellentüntetők várható létszámáról. Arról sem nyilatkozott, hogy mekkora erőkkel készülnek a jövő szombati rendezvényekre. Rendőrségi forrásokból azonban a Népszabadság úgy tudja, a BRFK-n attól tartanak, hogy a tavalyinál több és brutálisabb támadásnak lesznek kitéve a felvonulók.  • Vennék
  • Hírek