Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kormányülés a Sándor-palotában?

2002.05.09. 06:57
Az Orbán-kormány az Országgyűlés május 15-i alakuló ülése után már csak ügyvezető feladatokat láthat el. Lapértesülések szerint a leköszönő kormány utolsó üléseinek egyikét a felújított Sándor-palotában akarja megtartani.
Elképzelhető, hogy a leköszönő Orbán-kormány a jövő keddi ülését a budai Várban lévő Sándor-palotában tartja meg - értesült a Népszabadság. A lap szerint ennek lehetősége kormánykörökben merült fel. Az ülés megtartásához szükséges feltételek adottak, ugyanis az épület teljesen elkészült, és már a műszaki átadás is megtörtént.

- Egyelőre nem született döntés arról, hogy a palotában lenne az ülés - közölte a Magyar Hírlappal Borókai Gábor kormányszóvivő.

A szocialisták nem költöznek be

A Fidesz tervei szerint a felújított épület adott volna otthont a miniszterelnökségnek, felelevenítve a történelmi hagyományt: 1867 és 1944 között itt működött a miniszterelnökség.

Összesen 2,2 milliárd forintot költöttek az épület felújítására, korszerűsítésére, berendezésére. Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt többször hangoztatta, hogy az MSZP, győzelme esetén nem költözik be a Sándor-palotába.

A szocialisták, mint arról korábban az Index is beszámolt, kormányra kerülésük után valószínűleg pályázatot írnak ki az épület kulturális célú hasznosítására.

A kancellária egyik munkatársa azt közölte a Népszabadsággal, hogy szerinte az Orbán-kabinet következetes magatartását mutatná, ha ünnepélyes kormányülést tartanának a Sándor-palotában.

Döntéshozatalban korlátozva

A jövő keddi "kihelyezett kormányülés" megtartása mellett szólna, hogy a parlament szerdai alakuló ülése előtt az Orbán-kormány még teljes jogkörben hivatalban lévő kabinetként tanácskozhatna a Sándor-palotában.

Az Orbán-kormány egyébként az új kabinet megalakulásáig a szokásos rend szerint hetente ülésezik, viszont az Országgyűlés május 15-i alakuló ülése után már csak ügyvezető feladatokat láthat el, korlátozott jogkörrel.