Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Meghalt a meglőtt képviselő

2005.11.26. 15:52
Belehalt sérüléseibe Urbán Árpád országgyűlési képviselő. A szocialista politikust bátyja lőtte meg vadászat közben szombaton.

A kórházban belehalt sérüléseibe Urbán Árpád Nógrád megyei országgyűlési képviselő, tudtuk meg a balassagyarmati kórház ügyeletes orvosától, aki a család kérésére a halál pontos okairól nem tudott nyilatkozni. A szombati vadászat közben mellkason lőtt politikus a kórház intenzív osztályán halt meg.

#alt#
Urbán Árpád (Forrás: mszp.hu)

Kaszás Ottó, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Balassagyarmat és Érsekvadkert közötti területen történt baleset körülményeiről elmondta, hogy Urbán Árpád egy vaddisznóhajtáson vett részt, amikor a 73 éves bátyja szívtájékon lőtte. A kettejük közötti távolság negyven méter lehetett. Urbán testvére egy vaddisznót akart eltalálni. A baleset körülményeit a Nógrád Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal vizsgálja.

Az Országgyűlés és az MSZP saját halottja

Urbán Árpád ebben a parlamenti ciklusban főleg sportügyekben szólalt fel. Az utánpótlás-nevelésről, az állami sportpályázatokról, sportcsarnoképítésről tett fel kérdéseket. Az Országgyűlés saját halottjának tekinti az elhunyt képviselőt, akinek temetéséről később intézkednek.

Urbán Árpádot a szocialista parlamenti frakció is saját halottjának tekinti, áll a Lendvai Ildikó frakcióvezető és Hiller István pártelnök jegyezte közleményben. Kiemelik, hogy az elhunyt képviselő az "oktatási és sport szakemberként mindvégig a nehéz helyzetben élő gyerekek, fiatalok esélyeinek javításáért lépett fel".

Urbán előtt Bócsi

Októberben is volt egy halálos vadászbaleset Nógrádban. Akkor Bócsi Andrást, a milliárdos budapesti vállalkozót lőtte le véletlenül egy vadásztársa. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetés miatt indított eljárást. Bővebben>>>

Vadásztársasági elnök és tanár

A 63 éves politikus elnöke volt a Cserháti Vadásztársaságnak. 2002-ben a nógrádi területi listáról szerzett mandátumot, előtte a Horn-kormány alatt volt országgyűlési képviselő. 1964-től az MSZMP tagja volt. 1989 októberében belépett az MSZP be.

Biológia-testnevelés szakos tanárként 1960-ban, képesítés nélkül kezdett tanítani. Az egri tanítóképző főiskolán 1964-ben testnevelésből, 1966-ban biológiából szerzett diplomát. Évtizedeken kerersztül különböző nógrádi iskolákban tanárként, igazgató-helyettesként és igazgatóként dolgozott.

1964 és 1985 között labdarúgó játékvezetéssel is foglalkozott, FIFA-kerettag volt. Tagja volt a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány felügyelő bizottságának, illetve a Nógrád megyei Labdarugó Szövetség elnökségének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?