Zsuzsanna
-2 °C
13 °C

Meghalt a meglőtt képviselő

2005.11.26. 15:52
Belehalt sérüléseibe Urbán Árpád országgyűlési képviselő. A szocialista politikust bátyja lőtte meg vadászat közben szombaton.

A kórházban belehalt sérüléseibe Urbán Árpád Nógrád megyei országgyűlési képviselő, tudtuk meg a balassagyarmati kórház ügyeletes orvosától, aki a család kérésére a halál pontos okairól nem tudott nyilatkozni. A szombati vadászat közben mellkason lőtt politikus a kórház intenzív osztályán halt meg.

#alt#
Urbán Árpád (Forrás: mszp.hu)

Kaszás Ottó, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Balassagyarmat és Érsekvadkert közötti területen történt baleset körülményeiről elmondta, hogy Urbán Árpád egy vaddisznóhajtáson vett részt, amikor a 73 éves bátyja szívtájékon lőtte. A kettejük közötti távolság negyven méter lehetett. Urbán testvére egy vaddisznót akart eltalálni. A baleset körülményeit a Nógrád Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal vizsgálja.

Az Országgyűlés és az MSZP saját halottja

Urbán Árpád ebben a parlamenti ciklusban főleg sportügyekben szólalt fel. Az utánpótlás-nevelésről, az állami sportpályázatokról, sportcsarnoképítésről tett fel kérdéseket. Az Országgyűlés saját halottjának tekinti az elhunyt képviselőt, akinek temetéséről később intézkednek.

Urbán Árpádot a szocialista parlamenti frakció is saját halottjának tekinti, áll a Lendvai Ildikó frakcióvezető és Hiller István pártelnök jegyezte közleményben. Kiemelik, hogy az elhunyt képviselő az "oktatási és sport szakemberként mindvégig a nehéz helyzetben élő gyerekek, fiatalok esélyeinek javításáért lépett fel".

Urbán előtt Bócsi

Októberben is volt egy halálos vadászbaleset Nógrádban. Akkor Bócsi Andrást, a milliárdos budapesti vállalkozót lőtte le véletlenül egy vadásztársa. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetés miatt indított eljárást. Bővebben>>>

Vadásztársasági elnök és tanár

A 63 éves politikus elnöke volt a Cserháti Vadásztársaságnak. 2002-ben a nógrádi területi listáról szerzett mandátumot, előtte a Horn-kormány alatt volt országgyűlési képviselő. 1964-től az MSZMP tagja volt. 1989 októberében belépett az MSZP be.

Biológia-testnevelés szakos tanárként 1960-ban, képesítés nélkül kezdett tanítani. Az egri tanítóképző főiskolán 1964-ben testnevelésből, 1966-ban biológiából szerzett diplomát. Évtizedeken kerersztül különböző nógrádi iskolákban tanárként, igazgató-helyettesként és igazgatóként dolgozott.

1964 és 1985 között labdarúgó játékvezetéssel is foglalkozott, FIFA-kerettag volt. Tagja volt a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány felügyelő bizottságának, illetve a Nógrád megyei Labdarugó Szövetség elnökségének.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!