Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Lemondott párttisztségeiről a kormánymegbízott

2004.06.28. 18:02
Lemondott négy választott párttisztségeiről Vadász János. A közszolgálati reform megvalósításáért felelős kormánymegbízottat harmadszor jelölték megüresedő parlamenti mandátum betöltésére, ám az országos választmány ülésén, a szavazás első körében ismét "elvérzett".
Vadász János, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének korábbi vezetője, a közszolgálati reform megvalósításáért felelős kormánymegbízott leköszönt mind a négy, választott MSZP-s tisztségéről. Vadász tagja volt a Baloldali Tömörülés elnökségének, ügyvezető elnökként irányította a Művelődési Tagozatot, valamint országos választmányi és kongresszusi küldöttként is tevékenykedett.

Vadász döntését a pártvezetésnek írott levelében azzal indokolta, hogy háromszor is alulmaradt a megüresedett képviselői helyért folytatott küzdelemben, amely posztra egyébként nem önként ajánlkozott.

Az MSZP országos választmánya legutóbbi, szombati ülésén azoknak az EP-képviselőknek az utódlásáról döntött, akik korábban a párt országos listájáról szereztek parlamenti mandátumot. A kormánymegbízott a szavazás első körében "vérzett el". Vadász megkeresésünkre nem kívánta részletezni lemondásának okait.

Az Európai Parlamentbe jutott három egykori listás országgyűlési képviselő helyére Szűcs Erikát, Miskolc alpolgármesterét, Mesterházy Attilát, a sportminisztérium politikai államtitkárát, és Csige Tamást, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés frakcióvezető-helyettesét választották szombaton.