Géza
-12 °C
-4 °C

Horvátországi nyaraló, festmények, kisautógyűjtemény

2004.02.03. 13:02
Demszky Gábor főpolgármester ingatlanvagyona nem nőtt az elmúlt évben, ugyanakkor egymillió forint megtakarítás mellett hatmilliós tartozással kénytelen szembenézni - derül ki a fővárosi képviselők és városvezetők ezévi vagyonnyilatkozataiból. Shiffer János főpolgármester-helyettes továbbra is megőrizte negyven éve összegyűjtögetett ezer darab feletti kisautókollekcióját.
A főváros vezetőinek nem ugrott meg a vagyona 2002-höz képest. Demszky Gábor főpolgármester Budakeszin két ingatlan tulajdonjogának a felével illetve negyedével, és egy horvátországi nyaralóval rendelkezik. Vagyonnyilatkozata szerint egymillió forintos megtakarítása és 6 millió forintos tartozása van.

Gy. Németh Erzsébet

A főpolgármester 2002-es szocialista kihívója, Gy. Németh Erzsébet a XVII. kerületben egy 360 négyzetméteres telken 140 négyzetméteres ház felével rendelkezik. A házat 1986-ban építették. Emellett Lovasberényben 1548 négyzetméteres szántó fele, és egy balatonakali 264 négyzetméteres hétvégi telek negyede az övé. Gy. Németh Erzsébet ezen kívül 5,3 millió forint megtakarítással bír, egymillió forintos tartozás a mérleg másik oldalán. Országgyűlési képviselőként 277 ezer forintos jövedelme van, valamint az N+Gy Szolgáltató Bt-ben kültagként ötven százalékos tulajdoni aránya.

Schiffer János

Demszky Gábor helyettese, Schiffer János a II. kerületben 190 négyzetméteres lakás felét birtokolja, valamint van egy 10 éves Saab-ja. Ajándékba kapta Jándi Dávid Firenze látképe című képét, továbbá kortárs művészek festményei is vannak a birtokában: Gyémánt László, Tóth Ernő, Végh András, Schéner Mihály egy-egy darab képe. Schiffer 1958 óta gyűjtögeti kisautóit, amelyekből már több mint ezer darabos kollekciója van. Egymilliós életbiztosítása, számlán 4,5 millió forintja, valamint 1,2 millió forint értékben devizában, és félmillió forintos tartozása van még. Havi jövedelme 630 ezer forint, továbbá 73 ezer forintot kap egy kórházi állásért.

Deutsch Tamás

Deutsch Tamás egy három éves Suzuki Wagon R-ről, 3,9 millió forintos, egy egymilliós és egy 132 ezer forintos életbiztosításról nyilatkozott. Kedvezményes lakáshitele miatt 15 millió forintos adóssággal is küszködik, 475 ezer forintos jövedelem mellett.

Vajda Pál

Vajda Pál főpolgármester-helyettes Angyalföldön 58 négyzetméteres lakás felével rendelkezik, ám készpénzvagyona igen jelentősnek mondható. 24,4 millió forint megtakarítás, 530 ezer forintos jövedelem a városházától, továbbá fb tagként 110 ezer forint és egy kórháztól 66,4 ezer forint Vajda Pál jövedelme.