Gusztáv
3 °C
7 °C

Cáfolják Veres menesztését

2006.09.12. 07:20
A pénzügyminiszter nem kommentálta a távozásáról szóló híresztelést, csak annyit mondott: "Teszem a dolgomat." A kormányszóvivő cáfolta az értesülést.

A költségvetés elfogadása után távozhat posztjáról a pénzügyminiszter. A Magyar Hírlap úgy tudja, Veres János leváltásáról a kormánykoalíció vezetői már korábban megegyeztek.

Veres János a lap megkeresésére semmilyen módon nem kívánta kommentálni az esetleges távozásával kapcsolatos hírt, mindössze annyit mondott: "Teszem a dolgomat."

A pénzügyminiszter távozását a szabad demokraták már régóta szeretnék elérni, de Gyurcsány Ferenc kormányfő környezetében sem elégedettek a politikus teljesítményével, írja a lap.

A pénzügyminiszter tavaly áprilisban vette át a stafétabotot elődjétől, Draskovics Tibortól, akit Gyurcsány még Medgyessy Pétertől örökölt. A szocialista frakció erős embereként érkezett a kormányba. A Pénzügyminisztérium sem volt ismeretlen terep neki, 2003-2004-ben politikai államtitkára volt. Veres a 2005-ös büdzsét gyakorlatilag készen kapta az elődjétől, sok újat nem tudott hozzátenni. A tervezett hiányt tavaly sem sikerült teljesítenie.

Danks Emese kormányszóvivő cáfolta a pénzügyminiszter leváltásáról szóló értesülést az MTI-nek kedden adott nyilatkozatában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!