Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cáfolják Veres menesztését

2006.09.12. 07:20
A pénzügyminiszter nem kommentálta a távozásáról szóló híresztelést, csak annyit mondott: "Teszem a dolgomat." A kormányszóvivő cáfolta az értesülést.

A költségvetés elfogadása után távozhat posztjáról a pénzügyminiszter. A Magyar Hírlap úgy tudja, Veres János leváltásáról a kormánykoalíció vezetői már korábban megegyeztek.

Veres János a lap megkeresésére semmilyen módon nem kívánta kommentálni az esetleges távozásával kapcsolatos hírt, mindössze annyit mondott: "Teszem a dolgomat."

A pénzügyminiszter távozását a szabad demokraták már régóta szeretnék elérni, de Gyurcsány Ferenc kormányfő környezetében sem elégedettek a politikus teljesítményével, írja a lap.

A pénzügyminiszter tavaly áprilisban vette át a stafétabotot elődjétől, Draskovics Tibortól, akit Gyurcsány még Medgyessy Pétertől örökölt. A szocialista frakció erős embereként érkezett a kormányba. A Pénzügyminisztérium sem volt ismeretlen terep neki, 2003-2004-ben politikai államtitkára volt. Veres a 2005-ös büdzsét gyakorlatilag készen kapta az elődjétől, sok újat nem tudott hozzátenni. A tervezett hiányt tavaly sem sikerült teljesítenie.

Danks Emese kormányszóvivő cáfolta a pénzügyminiszter leváltásáról szóló értesülést az MTI-nek kedden adott nyilatkozatában.