Klaudia
-4 °C
2 °C

Adótartozás miatt árvereztek a Várgesztesi Villaparkban

2001.03.28. 16:32
Kétszázmillió forintos adótartozás miatt nyilvános árverést tartott az APEH a Várgesztesi Villaparkban - adta hírül a Havaria Press. Az aukcióin a beruházást előkészítő International Kft. berendezéseit árulták, de az üzemzavar nem veszélyezteti a Villapark működését - állították az Indexnek a park marketing osztályán.

Kétszázmillió forintos adótartozás miatt nyilvános árverésen értékesítette az APEH a Várgesztesi Villapark beruházását előkészítő International Kft. berendezéseit - adta hírül a Havaria Press. Az Indexnek a parkban megerősítették, hogy szerda délelőtt valóban megtartották az árverést. Burrilák Attila, az APEH szóvivője adótitokra hivatkozva elzárkózott a tájékoztatástól. Ezért nem lehet tudni, hogy pontosan mennyivel tartozott a Kft., illetve mennyiért sikerült értékesíteni a berendezési tárgyakat. A parkban a tervezett 150 házból eddig 125 épült fel.

Cégmódosítások

A Villapark működik, és működni is fog - mondta az árverés kapcsán egy neve elhallgatását kérő hölgy a Villapark marketing osztályán. Mivel a cég ügyvezető igazgatója Georgi Attila nem volt elérhető, a munkatársak felhatalmazás hiányában nem tudtak konkrét felvilágosítást adni az árverés körülményeiről. Annyi azonban biztosnak tűnik, hogy a park üzemeltetői cégmódosításokat hajtottak végre. Így a Villapark irányítását végző Várgesztes Kft., valamint az éttermeket üzemeltető Aqarena Kft. összeolvadt, és Villapark Numero 001 Kft. néven működik tovább.

Várgesztes nyugodt

Várgesztes polgármestere nem aggódik a "pillanatnyi üzemzavar" miatt. Hartdégen Sándor úgy fogalmazott, hogy "természetesen nem látunk bele az üzemeltetők zsebébe, de biztosak vagyunk abban, hogy nem lesz fennakadás a működésben". A polgármester szerint egyedül az lehet probléma, hogy a hátralévő 25 ház felépítésének időhatára kitolódik. Várgesztes lakosainak jelentős része a parkban dolgozik, így a polgármester nem mer azzal a lehetőséggel számolni, hogy felszámolják azt.