Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több ezer rendőrt vezényelnek a fővárosba

2006.09.19. 01:44
Vissza akarja foglalni a rendőrség a tévé székházát, ezért több ezer rendőrt vezényelnek a fővárosba. Ez azonban időbe telik, hiszen a megyei főkapitányságokról irányítják át az erőket.
Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs főigazgatója az Indexnek kedd éjjel háromnegyed kettőkor elmondta: több ezer rendőrt vezényelnek a fővárosba, de ez időbe telik, minthogy a megyei rendőr-főkapitányságokról hívják be az embereket. Minden megyei központból indul erősítés Budapestre.

A kommunikációs főigazgató elmondta, hogy vissza akarják foglalni a tévé székházát, de vigyáznak az emberek életére is. Garamvölgyi szerint nem tüntetőkről, hanem vandálokról van szó, akiket meg kell fékezni.

Az ORFK illetékese szerint a Nemzetbiztonsági Kabinet hivatott dönteni arról, hogy esetleg rendkívüli állapotot rendelnek-e el a fővárosban, a rendőrség a saját hatáskörében igyekszik rendet tenni. Az erről szóló intézkedéseket megteszik, a technikai és emberi erők összpontosítására Szabadfi Árpád tábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese adta ki az utasításokat.