Olivér
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Több ezer rendőrt vezényelnek a fővárosba

2006.09.19. 01:44
Vissza akarja foglalni a rendőrség a tévé székházát, ezért több ezer rendőrt vezényelnek a fővárosba. Ez azonban időbe telik, hiszen a megyei főkapitányságokról irányítják át az erőket.
Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs főigazgatója az Indexnek kedd éjjel háromnegyed kettőkor elmondta: több ezer rendőrt vezényelnek a fővárosba, de ez időbe telik, minthogy a megyei rendőr-főkapitányságokról hívják be az embereket. Minden megyei központból indul erősítés Budapestre.

A kommunikációs főigazgató elmondta, hogy vissza akarják foglalni a tévé székházát, de vigyáznak az emberek életére is. Garamvölgyi szerint nem tüntetőkről, hanem vandálokról van szó, akiket meg kell fékezni.

Az ORFK illetékese szerint a Nemzetbiztonsági Kabinet hivatott dönteni arról, hogy esetleg rendkívüli állapotot rendelnek-e el a fővárosban, a rendőrség a saját hatáskörében igyekszik rendet tenni. Az erről szóló intézkedéseket megteszik, a technikai és emberi erők összpontosítására Szabadfi Árpád tábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese adta ki az utasításokat.