Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömény

1999.09.27. 12:12
Paprikáskrumpli. Alsógatya. A média teljes erővel a berni pásztor sebeit nyalogatja, de szigorúan csak a hondurasi gyártású különleges dramaturgiai trükkel végtelenné tett filmrománc-sorozat után. Az évezredvég legmédiább eseménye: Több tonnányi kamera, fényképezőgép, rádiótelefon, palmtop, magnó és kábel vonul a városon át, a stúdiókban pedig készül a Viszkis élete, ami le fog peregni a szemünk előtt. Amíg az elkészül, Magyar György beszél, egyszerre mindenütt, többnyire arról, hogy neki mi köze van a Viszkishez, és hogy senki sem szólt neki, hogy mi van a védencével (és ez valóban egy lényeges dolog). Nem én mondtam, ugye, hogy nemzeti hős. Mint Ruzsa Sándor is nem. Akocsmába keseeeeereg.

Pezsgőt bontanak a rendőrök, Pallag László egy hétig nem merészkedik elő a spájzból. Álmukban felnevetnek a felszabadultságtól a takarékpénztári dolgozók. De jó mindenkinek, még a Viszkis sem bánja, ez majd később ki fog derülni, a harmadik epizód előtt.

Ez a szerda, egy ilyen nagyon összetett nap volt. Angliában lenyomták magukat a Lordok. Magyarországon újra út nyílt az olajszőkítés ősi mestersége előtt. Torgyán József Aradi ellen indult. Örményországban egy maroknyi fegyveres besétált a Parlamentbe, és lelőtte a kormányt. Nem tagadom, én kvékeztem, amikor megjött a hír. Viszkis Rabló néven és szilárdan tartottam sereghajtó helyem a mészárlási ranglistán. Az utcán eltépett egy szirénázó rendőrautó. A szerkesztőségben mindenki ide-oda rohangál, letépték a szekrényajtót. A televízióban dübörögnek a kutyaeledel-reklámok. Kutyák repülnek a patak felett és egészségesek. Igen látjuk őket is: apukája, anyukája, és bárányok, és a Viszkis kutyája (visszament érte: Sigourney-Weaver-a-macskáért-a-Nyolcadik-utas-a-halálban). Repülnek. A körúton. Rajta alsógatya. A lábosban paprikáskrumpli. Ilyesmi mással is megtörténik.