Tömény

1999.09.27. 12:12
Paprikáskrumpli. Alsógatya. A média teljes erővel a berni pásztor sebeit nyalogatja, de szigorúan csak a hondurasi gyártású különleges dramaturgiai trükkel végtelenné tett filmrománc-sorozat után. Az évezredvég legmédiább eseménye: Több tonnányi kamera, fényképezőgép, rádiótelefon, palmtop, magnó és kábel vonul a városon át, a stúdiókban pedig készül a Viszkis élete, ami le fog peregni a szemünk előtt. Amíg az elkészül, Magyar György beszél, egyszerre mindenütt, többnyire arról, hogy neki mi köze van a Viszkishez, és hogy senki sem szólt neki, hogy mi van a védencével (és ez valóban egy lényeges dolog). Nem én mondtam, ugye, hogy nemzeti hős. Mint Ruzsa Sándor is nem. Akocsmába keseeeeereg.

Pezsgőt bontanak a rendőrök, Pallag László egy hétig nem merészkedik elő a spájzból. Álmukban felnevetnek a felszabadultságtól a takarékpénztári dolgozók. De jó mindenkinek, még a Viszkis sem bánja, ez majd később ki fog derülni, a harmadik epizód előtt.

Ez a szerda, egy ilyen nagyon összetett nap volt. Angliában lenyomták magukat a Lordok. Magyarországon újra út nyílt az olajszőkítés ősi mestersége előtt. Torgyán József Aradi ellen indult. Örményországban egy maroknyi fegyveres besétált a Parlamentbe, és lelőtte a kormányt. Nem tagadom, én kvékeztem, amikor megjött a hír. Viszkis Rabló néven és szilárdan tartottam sereghajtó helyem a mészárlási ranglistán. Az utcán eltépett egy szirénázó rendőrautó. A szerkesztőségben mindenki ide-oda rohangál, letépték a szekrényajtót. A televízióban dübörögnek a kutyaeledel-reklámok. Kutyák repülnek a patak felett és egészségesek. Igen látjuk őket is: apukája, anyukája, és bárányok, és a Viszkis kutyája (visszament érte: Sigourney-Weaver-a-macskáért-a-Nyolcadik-utas-a-halálban). Repülnek. A körúton. Rajta alsógatya. A lábosban paprikáskrumpli. Ilyesmi mással is megtörténik.  • Hírek
  • Megtakarítás