Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a viszkist

1999.10.27. 23:10
A rendőrség szerda este Budapesten a XIV. kerületben elfogta Ambrus Attilát, a Whiskys néven elhíresült rablót. Ambrust a Nagy Lajos király útja és az Erzsébet királyné útja kereszteződésében lévő négyemeletes lakóház második emeleti lakásában fogták el. Az Index értesülései szerint lakossági bejelentés nyomán, ezt azonban a rendőrség egyelőre cáfolja. A BRFK közölte: Ambrust kihallgatására szerda éjjel már nem kerül sor.

A lezárt helyszin
A Whiskys egy zuglói négyemeletes lakóház második emeleti lakásában találták meg, melyet már fél éve bérelt. Az Index helyszíni tudósítójának a BRFK munkatársai elmondták, hogy a whiskyst a Rendőrség Különleges Szolgálatának kommandósai fogták el alvás közben, jól előkészített nyomozás után. Televíziós értesülés szerint a lakásban nagy mennyiségű - feltehetően a múlt heti rablásból származó - valutát találtak.

A gondnok férje: meg se ismerte volna
Az akció szervezettségét mutatja, hogy a BRFK-n már délután tudták Ambrus tartózkodási helyét, és az elfogás megkezdése előtt Budapestet fő útvonalait is lezárták, a Viszkis lakásának kulcsát pedig a ház gondnokától korábban megszerezték. Értesüléseink szerint az egyik keresekedelmi csatornának még az elfogást is sikerült rögzítenie.

Az egyelőre tisztázatlan, hogy a bűnözőt kommandósok, vagy a BRFK nyomozói fogták el. A televízióban leadott, néhány perccel az elfogás után készült felvételek alapján a BRFK nyomozói nyilatkoztak, akik személyes sikerükként számoltak be az akcióról. Nem sokkal ezután érkezett meg a BFRK főkapitánya, aki hivatalosan is bejelentette a mindenki által ismert tényt. Dézsi Mihály arra a kérdésre, hogy nem találja-e furcsának, hogy egy ilyen forgalmas helyen bújt el a Whiskys, azt válaszolta: Egyáltalán nem, sőt így könnyebben tudott elvegyülni.

A Gyorskocsi utcában nem nyilatkoznak
A ház gondnokának férje szerint Ambrus nem hivatalosan lakott a lakásban, szerinte ismerősénél tartózkodott. Munkatársainknak elmondta, hogy a rendőrök olyan halkan végezték az akciót, hogy a ház lakói is csak a rádióból értesültek a közvetlen közelben zajló eseményről. Ő egyébként azt mondta, hogy meg se ismerte volna a Whiskyst, akit a kommandósok alsónadrágban szállították el.

Ambrus elfogása során megsérült, jelenleg orvos vizsgálja a Gyorskocsi utcában. Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője megerősítette, hogy Ambrusnak vannak sérülései, de nem életveszélyesek. Tudósítónk érdeklődött a Gyorskocsi utca ügyeleten, ők azonban nem voltak hajlandók semmilyen információt adni. Kérdésünkre, hogy ott tartják-e fogva Ambrus Attilát, megszakították a kaputelefon adását.

Magyar György, a whiskys ügyvéde a televízióknak adott interjújaiban reményét fejezte ki, hogy a rendőrség ezúttal védő jelenlétében hallgatja ki védencét. Mint mondta, a rendőrség egyszer már elkövette azt a hibát, hogy védőügyvéd jelenléte nélkül, jogszerűtlenül hallgatta ki védencét. Magyar György a televízióban láthatóan fel volt háborodva, hogy a rendőrség még nem értesítette.

  • Házat keresel? Találd meg az Otthontérkép eladó ingatlanai között.
  • Keress Budapesten albérletet az Otthontérképes keresővel
  • Térképen a Budapesti eladó ingatlanok. Itt megtalálod Te is amit keresel.