Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy átlagos nap a Viszkis cellájában

1999.11.01. 18:19
Fényképekkel és videofelvételekkel tűzdelt sajtótájékoztatót tartott a rendőrség Ambrus Attila fogvatartásának körülményeiről. A strasbourgi egyezményben előírtakat be kell tartani, ez alól még a Viszkis sem kivétel

A viszkis ágya

Ambrust a rendőrség Gyorskocsi utcai fogdájában, a veszélyes bűnözők számára kialakított speciális zárkaegységben tartják. Ebben a zárkában a fal, a fekhely, a szék és asztal gumírozott burkolású, valamennyi berendezési tárgy rögzített. A zárka megfelel az emberi jogvédő szervezetek illetve a strasbourgi egyezményben meghatározott követelményeknek, sőt: a minimun 4 négyzetméter helyett a cella 13,5 négyzetméteres, 10 légköbméter/minimum helyett közel 50 légköbméteres. Ugyanakkor a zárka természetes fénnyel és szellőztetési lehetőséggel rendelkezik, ezen kívül ventilátorral is ellátott.

A cellán kívüli mozgás szoros rendőri felügyelet mellett, lábbilincs, övbilincs, melyre kézbilincs van rögzitve, illetve vezető szíjjal történik.

Az angol WC. Vigyázat nem csempe, csak sima linóleum

A rendőrségi közlemény szerint Ambrus Attila magatartása nyugodt. Jelenleg ókori történelmi jellegű könyvet olvas. Kedvenc öltözete: papucs, bermuda nadrág, póló. Fodrászt egyelőre nem igényelt, ez idáig nem is borotválkozott (nyilvánvalóan szakállat ereszt). Vallásgyakorlással kapcsolatos igénye nem volt. Attila mogyorós csokoládét, téliszalámit, 100%-os narancslevet vásárolt. Tévéje, rádiója nincs, ruházatát nem mossa, hanem csomagfogadási napokon kap tisztát, illetve küldi ki a szennyest. Zárkája takarítását maga végzi, szemetese lila színű.

Nemcsak rendőrök, hanem kamerák is vigyáznak rá

Ambrus hétfő regelire olasz felvágottat, kockasajt-margarint, kenyeret, cukrozott kávét kapott. Ebédre csontlevest, zöldborsófőzeléket illetve sertéssültet szolgáltak fel, az este hatkor kezdődő vacsorán pedig olasz felvágottat, majorannás tokányt, kagylótésztát, kenyeret, tejet, teát ehet. Hétvégén ebédre konzervet kapnak, de a vacsora, illetve a reggeli összetétele nem változik.