Csak részben tartja magát bűnösnek a Viszkis

2000.05.17. 11:15
Ambrus Attila csak az ügyvédjével történt konzultációt követően volt hajlandó vallomást tenni a bíróság előtt, mivel állítása szerint korábban nem vizsgálták ki teljes részletességgel azt az esetet, amikor az őt üldözők közé lőtt. Ambrus határozottan állítja: nem tartja magát bűnösnek több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntettében.
Ambrus Attila csak az ügyvédjével történt konzultációt követően volt hajlandó vallomást tenni
A HavariaPress információi szerint az eredetileg 9 órára kitűzött tárgyalás kezdete csúszott néhány percet, ugyanis a Viszkis rabló védője, dr. Magyar György nem tudott időben a tárgyalóterembe érni.

A késést az okozta, hogy az átkísérés idejére a Fővárosi Bíróság közlekedőfolyosóit hermetikusan lezárták, még a bírák sem léphettek a biztonsági zónába.

Magyar emiatt az épület előtt ragadt, csak az átkísérés után, miután Ambrus elfoglalta helyét a vádlottak padján, léphetett a terembe. A tárgyalás megnyitása után vádat képviselő ügyész felolvasta a vádiratot. Ambrus ekkor közölte, hogy csak részben érzi magát bűnösnek, és amíg nem vizsgáják ki az általa valótlannak vélt vádpontot, addig semmiben nem kíván vallomást tenni.

A bírónő ekkor tájékoztatta, hogy abban esetben viszont elesik a védekezés jogától. A frissen vasalt fehér inget, elegáns, sötét szövetmellényt viselő, borotvált arcú Viszkis ekkor részletes vallomásba kezdett, egyesével ismertette azokat az eseményket, amelyek során pénzintézeteket, utazási irodákat rabolt ki.

Elmondta, hogy mindig kevesebb pénzt vitt el mint amennyit a pénzintézetek elismertek, véleménye szerint azok ilyen módon kívánták korábbi hiányukat fedezni, továbbá kitartott azon korábbi állítása mellett, hogy kezdetektől fogva egy magasrangú belügyi tisztviselő információkkal segítette őt a rablások során. A bírónő azonban figyelmeztette, hogy másokat bűncselekmény elkövetésével nem vádolhat.

Az első tárgyalási nap külön érdekessége, hogy jóllehet valamennyi sértett be lett idézve, de csak az OTP képviselői jelentek meg.

A Viszkist rendkívüli biztonsági intézkedések közepette kísérték a 2.emeleti, 150-200 személy befogadására alkalmas Esküdtszéki Terembe a Fővárosi Bíróságon. Ambrus Attilát 29 befejezett illetve egy rablási kísérlettel, fegyverrel való visszaéléssel, több ember elleni emberölés kísérletével, valamint fogolyszökéssel vádolják.  • Hírek
  • Megtakarítás