Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Jól vigyázz, Wekler! Nem tudod, mikor landol a kés a hátadba

2007.10.09. 12:56
Számos kihallgatás után közösség elleni izgatással gyanúsította meg a rendőrség azt a mohácsi férfit, aki freemailes címéről gyalázta Wekler Ferencet. S. Péter a Népszabadság Online blogjában azt ígérte, barátaival kiírtja a baranyai SZDSZ-t és a cigányokat.
"Jól vigyázz Wekler!"

Egy, magát a Fidesz mohácsi kampányfőnökének nevező férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy Wekler Ferenc és párttársai levadászására szólított fel a NOL blogján.

A 35 éves mohácsi S. Pétert közösség elleni izgatás bűntettével gyanúsítjuk - mondta el Takátsy Zoltán. A baranyai rendőrség sajtóreferense szerint a rendőrök az elmúlt hónapokban rengeteg embert hallgattak ki, de időközben a férfi is vallomást tett az ügyben. A nyomozás azonban még nem zárult le.

Hitler és a cigányok és Wekler

Az Index információi szerint S. Péter freemailes emailcíméről érkezett bejegyzés augusztus 3-án a NOL blogra. A poszt írója a Baranya megyei Drávapiskin lezajlott szabaddemokrata taglétszám növekedésről állítja, hogy a helyi polgármester több száz romát léptetett be. Szerinte Weklerék Mohácson ugyanezt akarják elérni és házról házra járva agitálják az embereket. "Barátaimmal arra az elhatározásra jutottunk, hogy kiírtjuk azaz levadásszuk (ahogy annakidején Tasnádi mondta) az egész baranyai SZDSZ-t. Ha kell ölünk is! Jól vigyázz Wekler! Nem tudod, mikor landol a kés a hátadba. Hitlernek a cigányok irtásával kellett volna kezdenie nem a Zsidókéval! Irtsuk ki együtt az összes cigányt!" A blogról néhány nap után eltűnt a bejegyzés.

Az Index augusztusban beszélt S. Péterrel, akiről kiderült, hogy egy korábbi szórólapozáson kívül nincs köze a mohácsi Fideszhez. Az emailcím használója ugyanis más fórumokon azt állította, hogy ő a Fidesz mohácsi kampányfőnöke. A túlfűtött politikai érdeklődésű, szüleivel élő férfi akkor azt állította, hogy valaki jogosulatlanul használta a mailjét, azt azonban nem tudta megmondani, hogy ki férhetett hozzá.

A drávapiski polgármester, Mali Zoltán kérdésünkre leszögezte, hogy a feljelentést nem ők tették. Kis magánnyomozás után ugyanis a helyi SZDSZ-esek már korábban eljutottak S. Péterhez, aki nekik is tagadta, hogy köze lenne a bejegyzéshez. Ennek ellenére S. Péter nyilatkozata után a szabaddemokraták súlytalannak nyilvánították az ügyet, Mali szerint a pártban nem értékelték valódi fenyegetésként a leírtakat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!