Valér
2 °C
8 °C

Orbán nem megy oda, ahol Dávid Ibolya szerepel

2006.10.11. 16:03
Orbán Viktor nem megy arra a rendezvényre, ahol Dávid Ibolya szerepel. A Fidelitas azzal fenyegetőzött, hogy kiszáll egy hétvégi nemzetközi európai néppárti konferencia finanszírozásából, ha az MDF elnöke is beszédet akar mondani. Végül egy Szájer-beszéd miatt engedtek.
Az Index információi szerint a Fidelitas azzal fenyegette meg az MDF ifjúsági szervezetét, hogy kiszáll az eddig közösen tervezett nemzetközi terrorellenes konferencia finanszírozásából, ha Dávid Ibolya is szerepel az előadók között.

A Gellértbe jönnek

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete, a YEPP (Youth for the European Peole's Party) hivatalos programjaként csütörtök és vasárnap között Budapesten a Hotel Gellértben rendezik meg a "XXI. század új kihívása - Harc a terrorizmus ellen az emberi jogok figyelembevételével" című konferenciát. A több mint fél éve szervezés alatt álló szemináriumra a YEPP 40 tagszervezete 80 delegáltat küld Magyarországra. A rendezvény költségeit a két magyar politikai ifjúsági szervezet mellett többek között a Konrad Adenauer Stiftung állja.

Oda nem mennek

Úgy tudjuk, a Fidelitas vezetése a hét elején, tehát alig néhány nappal a konferencia előtt azzal a javaslattal állt elő, hogy az IDF vegye rá Dávid Ibolyát, az MDF elnökét, ne tartson beszédet a konferencia delegáltjai előtt. A fideszes ifjúsági szervezet képviselői azzal indokolták a javaslatot, hogy Orbán Viktor nem vesz részt olyan eseményen, ahol Dávid Ibolya is ott van. Bár az kiderült, hogy Orbán személyesen nem akar elmenni a hétvégi budapesti YEPP-konferenciára, a fidelitaszosok később ultimátumot adtak: ha Dávid beszél, ők kiszállnak a finanszírozásból.


Nem is olyan rég

Információink szerint a Fidelitas végül mégis belement a közös rendezésbe, miután kiderült, hogy a YEPP honlapján meghirdetett program szerint a Fidesz EP-képviselője, Szájer József is meghívott előadója a szemináriumnak.

Szijjártó Péter cikkünk megjelenése után blődségnek minmősítette a YEPP-konferencia szervezése körüli huzavonákról szóló híreket. A Fidelitas elnöke azt állította, a FIdesz nem az a párt, amelyik nemzetközi színtérre vinné ki az eseteleges belpolitikai ellentéteket.

Hova nem megy a Fidesz?

A Fidesz képviselőcsoportja a tervek szerint mindig kivonul a parlament ülésterméből, ha a miniszterelnök emelkedik szólásra.

A Fidesz nem akar Gyurcsány Ferenccel közös 56-os rendezvényen részt venni.

A Fidesz és a KDNP képviselői bojkottálják a Nap-keltét.