Eleonóra
-1 °C
2 °C

Torgyán az utcán harcolna a magyart földért

2001.06.27. 16:33
Torgyán József állítása szerint, ha kell az utcára viszi az "egész országot" a termőföld védelme érdekében. Nem tartja helyénvalónak, hogy a külügyminiszter lehetőséget kínál hároméves Magyarországon tartózkodás után arra, hogy bárki földet vásárolhat hazánkban. Az FKGP elnöke a mai országos elnökségi ülés után kijelentette: továbbra is ő akarja vezetni a pártot. Zakó László viszont el akar távolodni a kisgazdáktól, ugyanis ma bejelentette, hogy kiül a kisgazda frakcióból, s hat hónappal később a MIÉP képviselőcsoportját erősíti.
Torgyán József az "idegenek térhódításának szálláscsinálójaként" beszélt Martonyi János külügyminiszterről az FKGP mai országos elnökségi ülése után. Kijelentette: ha kell, akkor mozgósítja és utcára viszi a népet, ugyanis meg akarja védeni a magyar földet. Úgy véli, hogy a külügyér "bárki emberfiának, akárhonnan jött is" hároméves Magyarországon tartózkodás után lehetőséget teremt arra, hogy földet vegyen hazánkban.

Zakó László
A politikus továbbra sem akarja elhagyni pártvezetői székét. Az utóbbi napokban ugyanis többen tudni vélték, hogy Torgyán hosszabb külföldi gyógykezelésre megy, s az elnöki posztot Gyimóthy Géza főtitkár veszi át. Torgyán ezt cáfolta, s kijelentette, semmi esetre sem hagyja el a pártot, így a hírek miatt kétségbeesett megyei elnököket és a párt vezető tisztségviselőit megnyugtatta.

Miközben Torgyán sziklaszilárdan kiáll az FKGP mellett, Zakó László kisgazda politikus ma bejelentette: kiül a parlament kisgazda frakciójából. A politikus minden vágya az, hogy a MIÉP képviselőcsoportját erősíthesse, ám egyből még nem ülhet cimborái körébe. Az országgyűlés házszabálya szerint ugyanis fél évig a függetlenek között kell helyet foglalnia a frakcióból távozott képviselőknek. Zakó ezt a hat hónapot kibekkeli, s valószínűleg januártól Csurkáék csapatát erősíti.