Vilhelmina
11 °C
28 °C

Kövér: D-209-esek uralják az országot

2002.07.06. 22:34
Az őszi önkormányzati választásokra történő mozgósításra, saját jelöltek állítására hívta fel Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke a zalai polgári köröket azok első, zalaegerszegi találkozóján, szombaton.
- Az országgyűlési választásokon az általunk elképzelt jövő lehetőségeit vesztettük el, de másfelől a polgári oldal megerősödését nyertük - mutatott rá Zala megye közel félszáz polgári körének képviselői előtt. Kövér László szavai szerint az őszi helyhatósági választások tétje, hogy vagy az MSZP erősíti meg pozícióit, vagy a polgári összefogás lesz képes az eddiginél is jobb eredményt elérni.

A zalai polgári körök találkozóján nyilatkozatot fogadtak el, amely többek között a kisebb települések polgári köreinek létrehozását, a közéletnek az "árulóktól és hálózati emberektől való megtisztulását" támogatják. - A polgári köröknek nem önmagukat, hanem a bizonytalan szavazókat kell meggyőzniük, ezért menni kell házról házra az igazuk bizonyítása és az általuk állított jelöltek támogatottságának megszerzése érdekében - hangsúlyozta Kövér László.

Napi politikai kérdésekrol szólva Kövér László kifejtette: nem a választási vereséget nem tudják elviselni, hanem azt, hogy "D-209-esek uralják az országot". - Ami Horn Gyula magas kitüntetésre való felterjesztését illeti: ha a köztársasági elnök ellenvetése ellenére a kitüntetést bármilyen módon mégis megkapná, az a rendszerváltás szembeköpését jelentené - mondta Kövér László.