Auguszta
-4 °C
2 °C

Hatezren jelentkeztek képviselőjelöltnek az apróhirdetésre

2001.12.06. 08:57
Valószínűleg a Magyarországi Zöld Párt vezetősége sem számított ekkora érdeklődésre, amikor nemrégiben apróhirdetést adott fel, amelyben képviselőjelölteket keresett a jövő évi választásokra. Eddig hatezren keresték meg a pártot- adta hírül a Magyar Hírlap.
Apróhirdetés útján keres képviselőket a Magyarországi Zöld Párt. Eddig hatezren jelentkeztek a rendhagyó felhívásra, és a párt várhatóan közülük választja ki a képviselőjelöltjeit. A jelentkezőknek fényképet, önéletrajzot és politikai programtervet kell csatolniuk jelentkezésükhöz. Medveczki Zoltán pártelnök a napiklapnak elmondta: a legjobbak kétszer három hónapos tanfolyamon vesznek majd részt, amely vizsgával zárul. Ezután pedig csak nyerni kell a választásokon.

A tanfolyamon a jelentkezőknek el kell sajátítaniuk a "zöldszemléletet" és -gondolkodásmódot, pacifistáknak, hagyományőrzőknek és elhivatott környezetvédőknek kell lenniük - nyilatkozta a pártelnök. Emellett megtanulják a választási, párt- és egyesülési törvényeket, a párt alapszabályzatát, programját, célkitűzéseit, valamint azt, hogy a jövendő politikusoknak hogyan kell viselkedniük.

Az 1989-ben alakult párt egyébként 2002-es választásokon 1-5 százalékos eredményt tart valószínűnek. Medveczki esélyt lát arra, hogy egyéni képviselők révén bejussanak a parlamentbe. A pártelnök szerint zöldek nélkül csonka az Országgyűlés. A párt minden választási körzetben kíván jelöltet állítani. A kampány során szeretnék, ha nem lenne ízléstelenül sok plakát az utcán és egyenlő feltételeket teremtenének a sajtóban.