Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Zuschlag János a szocialista párt vezetésében

2007.01.14. 15:33
A Bács-Kiskun megyei szocialisták ismét Márfai Pétert választották meg elnöküknek, a korábban parlamenti mandátumáról lemondani kényszerült Zuschlag Jánost ugyanakkor rehabilitálták, és a szervezetet a jövőben ügyvezető elnökként lényegében ő irányítja majd.

Kiközösítés után befogadás
Zuschlag János egykor a parlament legfiatalabb politikusa volt, egészen addig, amíg egy tévéstáb felvette, ahogyan a szocialista politikus a nyilas terror áldozatainak emléknapján, a megemlékezés előtt az áldozatokról egy ízléstelen viccet mesélt társainak. Ezután a párt nyomására viselt tisztségeiről, majd parlamenti mandátumáról is lemondott.

Zuschlag János szocialista politikus karrierje új lendületet kapott. Szombati tisztújító kűldöttgyűlésükön a Bács-Kiskun megyei szocialisták a volt parlamenti képviselőt ügyvezető elnöküknek választottak meg. A tisztújításon a zárt listán egyedüliként jelölt Zuschlagot a küldöttek 75 százaléka támogatta.

Átvették az elnökségi jogkört


Zuschlag János

A zárt listán minden posztra csupán egyetlen politikust jelöltek, így a küldöttek a pártelnöki tisztségre kihívó nélkül Márfai Pétert választották újra. Megszűnt viszont az a korábbi rendszer, hogy az elnök és az elnökség hozza a lényeges döntéseket, és új alapszabályt alakítottak ki, amely szerint már nem az elnökség, hanem a jövőben egy ügyvezető elnökség hozza meg a döntéseket. Ennek elnöke Zuschlag, őt Vári Gyula, volt parlamenti képviselő, vadászpilóta, Alter Róbert, és az új bajai elnök, Horváth Roland helyettesíti.

Zuschlag János az Indexnek elmondta, az új vezetőség, és a küldöttek is Gyurcsány Ferenc pártelnöki mandátuma mellett tették le voksukat. A küldöttgyűlésen az országos vezetést Mesterházy Attila képviselte.