Benedek
-5 °C
5 °C

Áldozatának fényképét kell hordoznia

2004.01.14. 16:02
Áldozatáról készült fénykép viselésére kötelezett egy gázolás miatt elítélt nőt egy bíró az Egyesült Államokban.
A huszonhét éves Jennifer Langstonnak öt éven keresztül kell a koporsóban fekvő Glenn Clark fényképét magával hordoznia a bírói ítélet egy részeként - írja a BBC.

Amikor azonban az áldozat családja átadta Langstonnak a fényképet, a nő nem volt hajlandó eleget tenni a bírói határozatnak.

Bevett gyakorlat

A bíró jelenleg a nő tilatkozásának ellenére érvényt szerez az Egyesült Államokban bevett gyakorlatnak számító, úgy nevezett kreatív büntetési módnak.

Nem először fordul elő ugyanis, hogy az elítéltet az áldozat fényképének magánál tartására kötelezik, de gyakori, hogy az áldozat sírjának ápolásáról is rendelkeznek.

Részeg volt, és telefonált

Langston 2002 júniusában okozta a halálos balesetet, amikor részegen ült autójába, és vezetés közben mobiltelefonált. A balesetben Clark terhes felesége is megsérült, aki azóta is kómában fekszik, gyermeküket szerencsésen világra segítették.

A gyermeketi egyedül nevelő, harmincéves Langstont harmincnapi elzárásra ítélték, és előzetes házi őrizetben tartották korábban.

Ügyvédje szerint a bírói döntés nem áll arányban a nő mindent készségesen beismerő vallomásával mivel a koporsóban fekvő áldozat látványa "morbid és kegyetlen".

'Ennyit megtehet.'

A bírói döntés ennek ellenére megszületett, a képet az áldozat anyjának kell Langston rendelkezésére bocsátania.

"Ő tette ebbe az érckoporsóba. Ez a minimum, amit meg tehet érte" - mondta el Moller asszony, Clark édesanyja.