Megkerültek az eltűntnek hitt magyarok

2005.01.25. 12:28
Hét halálos áldozatot követelt az a thaiföldi hajóbaleset, amiben egy turistákkal zsúfolásig telt siklóhajó borult fel kedden Phangan szigeténél. A korábbi hírekkel ellentétben nincs hír eltűnt magyarokról.

A két - korábban eltűntnek hitt - magyar állampolgár nem azon a hajón utazott, ami kedden felborult Thaiföld keleti partjainál, tudta meg az Index a Külügyminisztériumtól.

Kedden egy nyugati turistákkal zsúfolásig telt, Phangan szigetéről Szamui-szigetre tartó motoros siklóhajó borult fel, jelentette a helyi rendőrség.

A balesetben legkevesebb hét ember meghalt, további 17 eltűnt, az utóbbiak között svédek, egy svájci, egy német, egy osztrák, egy norvég és egy brit van, közölte Szamuj-sziget rendőrsége.

Buliznak hajnalig

A két magyar fiatal Phanganon töltötte az éjszakát, a Szamui-szigeten lévő szállásukra hajóval indultak vissza. A két nyugati turistákat szállító hajó közül ők azon voltak, amelyik nem borult fel, közölte a Külügyminisztérium. A szóvivő elmondása szerint a bangkoki magyar konzul a helyszínen tájékozódott.

Az őserdő borította Phangan-szigeten minden holdtöltekor több ezer külföldi és hazai hátizsákos turista gyűlik össze, s egész éjszaka tartó partin vesz részt.