Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Bűnös a darabolós gyilkos lány

2006.02.23. 16:24
Bűnösnek mondta ki az egyesült államokbeli Illinois államban egy esküdtszék azt a 17 éves lányt, aki egy fiú miatt támadt vitában tavaly januárban egy bűntársával megölte 16 éves osztálytársát, holtestét elégette, darabokra fűrészelte és két megyében több helyen elrejtette.

Sarah Kolbot akár 60 év börtönre is ítélhetik csütörtökisajtóbeszámolók szerint. Ez volt a második tárgyalása, mivel az elsőben az esküdtek egy ellenszavazat miatt nem tudtak dűlőre jutni bűnössége kérdésében.

Az áldozat, Adrienne Reynolds nemrég költözött East Moline illinoisi kisvárosba, és az új iskolában el akarta hódítani Sarah Kolb barátját, miközben osztálytársa korábbi fiújával, Cory Gregoryval is kikezdett.

A gyilkosságnál jelen volt Gregory is, akinek a szerepe még nem tisztázott. Kolb az első perben azt vallotta, hogy egy gyorsétterem előtt egy kocsiban ültek hármasban, amikor vitába keveredtek. Dühös volt vetélytársára, de csak kiabált vele és haját húzta, de nem ő ölte meg, hanem Gregory, aki utána azzal fenyegette meg, hogy megöli őt is, de a családját és a macskáit is, ha bárkinek szólni mer a történtekről.

Az ügyészek szerint Sarah Kolb lefogta Adrienne Reynolds karját, miközben volt barátja megfojtotta.

Cory Gregory ellen is vádat emeltek a gyilkosságért, de ő ártatlannak vallotta magát. Pere május elsején kezdődik.