Auguszta
-7 °C
0 °C

Császármetszés után halt meg a kismama

2008.03.17. 20:44
Öt nappal a császármetszés után elhunyt egy kismama a fővárosi ÁEK-ben épp, amikor már hazaengedték volna az ikreknek életet adó nőt. Az eset néhány hete történt, az ügyben vizsgálat folyik.

Császármetszés után 5 nappal meghalt egy kismama a fővárosi Állami Egészségügyi Központban (ÁEK), értesült a Független Hírügynökség.

A beavatkozás két-három hete történt, az ügyben igazságügyi szakértői vizsgálat folyik, erősítette meg Keller Éva, az igazságügyi intézet vezetője. A nyomozók a boncolási jegyzőkönyvre és a szövettani vizsgálat eredményére várnak.

A Magyar Televízió hétfő esti Híradójában az hangzott el, hogy a 34 éves kismama ikreket szült. A szülészeti osztály főorvosa azt mondta, hogy sem a szülés alatt, sem után nem lépett fel komplikáció. A kismamát a tragédia napján akarták hazaengedni, már a papírjait intézték, amikor váratlanul rosszul lett, és nem tudták újraéleszteni.

Az ÁEK főigazgatói titkárságán közölték, hogy a kommunikációs osztály illetékes felvilágosítást adni, ott viszont csak annyit mondtak, nem adhatnak ki semmilyen információt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!